Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar un cadàver que ha aparegut, en avançat estat de descomposició, a la zona de la Font del Quinto, al riu Ebre en el seu pas pel poble de Campredó, a Tortosa, al Baix Ebre. L'autòpsia haurà de donar més detalls als investigadors de la policia catalana i també confirmar si es tracta d'un home o una dona, un fet que ara mateix, per l'estat del cos, ha estat impossible aclarir. Tampoc es pot saber si el cos presenta signes de criminalitat. Externament, no se n'han detectat, però caldrà que es faci l'extracció del cadàver de l'aigua i s'analitzi a fons, segons han explicat agents de la policia catalana a ElCaso.cat.

L'avís s'ha rebut al voltant de la una del migdia i fins al punt s'hi han desplegat agents de la Guàrdia Civil, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i també dels Bombers de la Generalitat, a més dels Mossos d'Esquadra, amb agents de la Policia Marítima. Quan s'ha confirmat que la persona estava morta, la majoria dels efectius s'han retirat i s'ha fet la retirada del cos del riu. 

Les proves forenses seran claus per determinar qui és la persona que ha aparegut al riu i, també, com va morir. Totes les línies d'investigació estan, ara mateix, obertes. Per l'estat amb el qual es troba el cadàver, fa pensar que ha estat sota l'aigua durant diversos dies i que ara, quan s'ha inflat -és un procés habitual-, ha pujat a la superfície i ha estat vist. La zona on ha aparegut el cadàver és molt transitada i on desenes de persones entrenen rem cada tarda, fet que fa pensar que feia poques hores que havia sortit en superfícies. 

Identificar el cadàver 

Quan pugui ser identificat els Mossos sabran de qui es tracta i si és un dels dos homes de nacionalitat moldava que fa tres setmanes va desaparèixer a la zona, després d'una festa. El cap de setmana de Pasqua van desaparèixer de manera misteriosa. Un d'ells va marxar amb 30.000 euros i des d'aquell dia no se n'ha sabut res més. La policia catalana també està repassant les altres desaparicions actives a la zona de les Terres de l'Ebre i de Tortosa en concret per si hi pot haver més perfils semblants.