Troben un cadàver en avançat estat de descomposició a Figueres (Alt Empordà). El cos sense vida, del qual només han aparegut els ossos pràcticament, el va trobar la Guàrdia Urbana de la ciutat aquest divendres al matí, tal com ha avançat el Diari de Girona. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació aquest dissabte i, segons expliquen fonts policials a ElCaso.cat, tot apunta que fa molt temps que és allà i encara no saben de qui és l'esquelet, així que s'estan revisant les llistes de desapareguts i qualsevol altra pista que pugui revelar a qui pertany. No hi ha signes de criminalitat evidents, ni que hagin sorgit a l'autòpsia realitzada a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona.

La policia catalana està intentant identificar de qui és el cadàver que va aparèixer aquest cap de setmana en aquest antic espai educatiu que portava el nom de Ramon Reig i va tancar el 2011. Va ser trobat en un indret que, des que va abaixar la persiana, s'ha convertit en un abocador abandonat on molta gent hi deixa deixalles. Els investigadors dels Mossos d'Esquadra estan revisant totes les llistes de desapareguts i d'altre documentació de la regió de Girona, tot i que per l'estat al qual es trobava fa molt temps que hi seria allà i no hi ha cap indici que relacioni aquest cos amb una persona en concret. En qualsevol cas, no sembla un crim en un principi, almenys físic, atès que no presentava signes de criminalitat.

El cadàver al bloc de pisos de Valls sí presentava signes de criminalitat

D'altra banda, aquest dimarts la policia catalana va iniciar una altra investigació al centre de Valls (Alt Camp). Un cadàver semienterrat als baixos d'un bloc de pisos ocupat del carrer de l'Església, número 7, va aparèixer i també havia desaparegut feia temps, atès que, com el de Figueres, estava en avançat estat de descomposició. El mort, un home de 45 anys i nacionalitat espanyola, presentava signes de criminalitat. Per això, els investigadors dels Mossos d'Esquadra van detenir un jove de 23 anys com a presumpte implicat en el crim i, al dia següent, un altre home de 30 anys també per la seva relació amb el decés. Tots dos passaran pròximament a disposició judicial.