La propietària d’un pis de lloguer ha fet una macabra troballa aquest divendres en anar a canviar el pany de la porta de l’immoble. I és que, en obrir la porta, es va trobar amb el cos d’un home tirat al passadís, envoltat d’un toll de sang: li havien degollat. Els fets han tingut lloc en un edifici del carrer Compostela d’Ordes, un municipi situat en la província de la Corunya, tot just passades les cinc de la tarda d’aquest 24 de febrer.

Els inquilins s’havien quedat amb les claus

La propietària del pis volia canviar el pany de la porta perquè dues de les persones que feien ús de l'habitatge no havien retornat les claus en abandonar-lo. La dona havia llogat l'immoble a una empresa de telecomunicacions, i cadascú dels treballadors disposava d'unes claus per poder accedir a les oficines. La víctima seria un empleat d'aquesta firma, segons han informat fonts de la investigació al diari La Voz de Galicia.

Després de finalitzar el contracte de lloguer, des de la direcció de l'empresa van informar la propietària que ja havien desallotjat el pis, i que podia tornar a disposar d'ell en qualsevol moment. Però faltaven dos jocs de claus. Per aquesta raó, la dona va acudir al pis aquest divendres acompanyada d'un treballador de la immobiliària i d'un ferrer. Tots tres van trobar el cadàver en accedir a l'interior, i van trucar immediatament a la Policia Local d'Ordes.

En arribar, els agents van trobar el cadàver en mig del passadís. Al seu costat van trobar també un ganivet de grans dimensions tacat de sang, presumptament l’arma homicida. Van precintar el pis i el cas va passar a mans de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Després que el forense examinés el cadàver, la titular del jutjat de guàrdia d’Ordes va procedir amb l’aixecament del cadàver.

Investigació en curs

La víctima era un dels treballadors de l'empresa de telecomunicacions, d'aproximadament 30 anys i origen estranger. A hores d'ara, els investigadors estan a l'espera de conèixer els resultats de l'autòpsia, però no tenen cap dubte que es tracta d'una mort violenta. La investigació està oberta per determinar les circumstàncies de l'assassinat i per identificar i detenir l'autor o autors d'aquest.