Macabra troballa a la llera del riu Noguera Ribagorçana, a Albesa (la Noguera). Aquest dimecres a la tarda agents dels Mossos d’Esquadra van confirmar el que estona abans havia detectat un tècnic a tocar del riu: el cadàver d’una persona, ja convertit en un esquelet.

Segons les informacions a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, els Mossos van rebre l’avís que una persona que estava treballant a la zona havia trobat el que semblava una cama humana

Cadàver enterrat a tocar del riu Noguera Ribagorçana

La policia catalana va desplegar a la zona diversos efectius i també els guies canins de la regió de Ponent, que van localitzar a la zona, enterrat, la resta del cos. La cama i la resta del cos estaven separats i les proves forenses hauran d’aclarir què ho pot haver desunit, però tot fa pensar que el pas del temps i l’acció dels animals podria haver pogut desmuntar el cadàver.

Les proves forenses també hauran d’aclarir si el cadàver trobat a Albesa és d’un home o d’una dona i quant de temps fa que pot estar enterrat i sense vida. També seran claus per aclarir com va morir, si l’estat del cadàver, que és gairebé tot restes d’ossos, ho permet esbrinar.

Els Mossos no descarten un possible crim

Els Mossos d’Esquadra no descarten cap línia d’investigació si bé ara mateix desconeixen de qui pot ser el cos sense vida trobat a la llera del riu Noguera Ribagorçana, a pocs metres d’Albesa. En aquest ventall de possibilitats, la policia no descart tampoc que es pugui tractar d’un crim, tot i que sense les proves forenses, ara mateix, la investigació està en una fase molt inicial i és impossible detectar signes de criminalitat en el cadàver.

Els investigadors de la comissaria de Balaguer, d’on depèn Albesa, han iniciat una investigació creuant les dades amb les persones que han denunciat una desaparició a la zona, per anar tancant possibilitats. 

Fonts de la policia catalana han explicat que per l’estat del cadàver, per com estava enterrat, que estava embolicat també amb unes arrels, que es van haver de tallar i arrencar per poder treure el cos, pot ser que fins i tot fos arrossegat pel riu amb algun moment de cabal més elevat i que fes anys que estava enterrat en aquella zona, si bé no hagués sortit a la superfície i no fos detectat. Ara, de moment, els Mossos d’Esquadra tenen sobre la taula un altre cadàver sense nom.

Dos cadàvers per saber qui són

No és el primer. Des de l'estiu de l'any 2018 que la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, de manera paral·lela, treballen per identificar dues persones, un noi i una noia, que van aparèixer, sense vida, a la zona de Girona. De moment, tot i els esforços dels dos cossos policials, ningú ha sabut trobar o donar cap pista que pugui ajudar a posar nom i cognoms als dos joves. El noi, de fisonomia estrangera, va aparèixer el 22 de juliol del 2018 al mar, a Lloret de Mar. La noia va ser trobada el 4 d'agost de 2018 en un galliner de Sant Julià de Ramis.