Molts cops els radars mòbils que posen a peu de carretera els Mossos d'Esquadra o altres policies que tenen competència en trànsit no els veus fins que ja t'han fet la fotografia.

Els radars mòbils, el maldecap dels conductors que corren massa

Una imatge que acabarà sempre amb sanció econòmica i, fins i tot, retirada de punts del carnet. Aquests radars no estan ben assenyalats com els fixes o els de tram, que estan anunciats amb cartells.

Són doncs una amenaça real pels conductors que no són gaire amants de respectar les normes i que corren més del compte per la carretera. Hi ha moltes aplicacions que, fent un trist servei a la seguretat del trànsit, avisen d'on hi ha controls i on la policia instal·la aquests radars.

Aparcat davant del radar per evitar multes a altres conductors

Però hi ha gent que va més enllà i "lluita" contra els radars de manera encara més efectiva.

És el cas d'un conductor d'un municipi espanyol que va decidir aparcar davant d'un vehicle de la Direcció General de Trànsit que estava fent tasques de control de velocitat amb un radar mòbil.

Sancionat el cotxe que va aparcar davant del radar

Es tracta d'un conductor que va aparcar davant d'un radar en una via que està regulada a 30 km/h. Va aparcar el seu cotxe, un Seat León, davant del radar per evitar així que la càmera dels agents pogués seguir fotografiant i sancionant més cotxes. Ell, però, va acabar sancionat per una patrulla de la policia municipal que es va desplaçar fins al lloc dels fets, avisats pel personal de la DGT.

Vídeo publicat per SocialDrive a Twitter / Cedit

Els policies finalment van acabar marxant del lloc, movent el control. Tota la seqüéncia s'ha pogut veure en un vídeo penjat a Twitter per SocialDrive, una aplicació social que publica i informa de radars a les carreteres espanyoles.