Els investigadors ho tenen clar. L'Àlex, l'home de 27 anys que la setmana passada va assassinar l'Ayax, el seu fill, de 5 anys, a Bellcaire d'Empordà, també volia assassinar la seva mare, l'Àstrid, contradient així la versió que va fer pública, encara amb secret de sumari, el departament dels Feminismes i la consellera Tània Verge, que va assegurar que es tractava d'un cas de "violència vicària". Els agents de la DIC de Girona tenen enllestit l'atestat de què va passar des de les vuit del vespre del dia abans fins que, tal com va avançar ElCaso.cat, va ser arrestat a Albons, després de sis hores deambulant i amagat per la comarca. 

L'home va consumir alcohol i cocaïna, en aquest últim cas concret una mica menys de mig gram, dosi reconeguda com a diària per ell mateix, la nit abans dels fets, tal com ha avançat la periodista Marta Rodríguez a EFE. El jove va anar al bar i després a casa dels seus pares, on va agafar un cotxe, tot i que no tenia carnet, i es va presentar a la casa del carrer Ter Vell de Bellcaire d'Empordà, on vivia amb la seva parella i el petit Ayax. Va entrar al domicili familiar amb les claus i va anar a l'habitació on dormien la mare i el menor. Ella li va preguntar que feia allà i ell se li va abalançar amb una navalla multiús amb una fulla d'entre 5 i 6 centímetres.

Vint ganivetades per matar-la

La va apunyalar fins a vint vegades a la zona cervical, en una mà, en una cama, a l'avantbraç, al tòrax posterior, a tota l'esquena, i li va causar un pneumotòrax bilateral. El que no va voler acceptar a la policia i al jutge és l'agressió a nen de cinc anys. Sí que va detallar que, després d'abandonar l'habitatge, en passar davant l'entrada va veure la dona asseguda i va tornar per arrossegar-la per un peu fins a la cuina i colpejar-la amb una estructura metàl·lica, cosa que li va provocar el trencament de diversos ossos de la cara, com el maxil·lar i el pòmul dret, amb clara intenció de matar-la. Durant un temps va estar dintre de casa, però es desconeix què va fer, i després va escapar carrer avall, tal com marquen les restes de sang que hi havia a la via pública. 

A dos quarts de cinc les càmeres de seguretat van tornar a veure el vehicle passar per Torroella de Montgrí, on l'havia agafat del seu pare, però no va ser fins a tres quarts de sis que la dona va poder sortir de casa i demanar auxili a una parella que viu davant, al número sis d'aquest carrer de Bellcaire d'Empordà. Ell es va perdre durant hores i al voltant de les onze una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de la Bisbal el va detectar sortint caminant d'Albons, i el van arrestar. Els agents li van trobar, encara plena de sang, la navalla que havia fet servir per matar el petit Ayax.

A presó

Dissabte va ser entregat al jutjat de guàrdia de la Bisbal, que va ordenar el seu ingrés a presó acusat de delictes d'assassinat, assassinat en grau de temptativa amb agreujants de gènere, acarnissament i parentiu. Els Mossos estan a l'espera de poder interrogar a la noia, que encara està ingressada, si bé evoluciona favorablement a l'Hospital Trueta de Girona