La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir dijous passat un home de 37 anys per haver colpejat violentament un músic que tocava a la plaça de la Catedral, només per poder robar-li unes quantes monedes que l'artista havia acumulat gràcies a les donacions dels vianants. En detenir-lo, la policia municipal va poder identificar el lladre com la mateixa persona que, només uns minuts abans, havia entrat en una botiga de l'avinguda Blondel i s'havia emportat per la força un telèfon mòbil. 

L'agressió va tenir lloc davant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, on la víctima acostumava a situar-se per tocar música amb l'objectiu de recaptar uns diners. En un moment determinat, se li va acostar un home i, sense mediar paraula, va agafar les monedes que havia amuntegat sobre una tovallola estesa a terra, i va arrencar a córrer. El músic es va llençar a la seva persecució, i va aconseguir atrapar-lo i recuperar els diners. Però el presumpte lladre no va donar-se per vençut tan fàcilment, i va començar a donar-li cops de puny que el van deixar atordit a la vorera. 

Després de la pallissa al músic, el detingut va intentar fugir de nou. Però la gent que en aquells moments estava passejant per la zona va ser testimoni d'allò que acabava de passar, i ja havien alertat a la Guàrdia Urbana que es dirigia fins a la plaça. A més a més, alguns dels vianants van barrar-li el pas al lladre, i van aconseguir retenir-lo fins que van arribar els agents. 

Acabava de robar un mòbil 

Segons han explicat al diari Segre, durant l'escorcoll de l'home li van trobar a sobre un telèfon mòbil que no era de la seva propietat. I és que només uns minuts abans de l'atac al músic, l'arrestat va entrar en una botiga propera i va emportar-se el telèfon. El botiguer va alertar també a la policia municipal, i la patrulla desplaçada fins al lloc dels fets va poder identificar l'home com la mateixa persona responsable de tots dos robatoris.