Detenen una dona a Veneçuela per vendre el ronyó d'una nena de 15 anys a canvi de 28.000 euros. La dona va publicar l'anunci fent-se passar per la menor d'edat i la van acabar enxampant i detenint per tràfic d'òrgans: estan investigant si darrere d'aquesta publicació de Marketplace hi ha una xarxa criminal dedicada a la venda d'òrgans humans.

Molts usuaris de Marketplace, en veure l'anunci, van començar a denunciar-ho massivament fins que el cas va arribar a mans de la Policia de Veneçuela, que va obrir una investigació per esbrinar qui hi havia darrere d'aquest anunci tan esgarrifós. Els agents van aconseguir esbrinar el mòbil des d'on s'havia escrit la publicació i van identificar la presumpta autora dels fets.

Marielys del Carmen Yedr, la dona de l'anunci del ronyó

La dona que va publicar l'anunci es diu Marielys del Carmen Yedr i va quedar detinguda per un delicte de "donació amb propòsit de lucre", ja que volia vendre el ronyó d'una nena de 15 anys per 30.000 dòlars, que són 27.805 euros.

"Venc el meu ronyó. Tinc 15 anys i està en perfecte estat. Es ven perquè em vull independitzar"

"Venc el meu ronyó. Tinc 15 anys i està en perfecte estat. Es ven perquè em vull independitzar i donar-li una vida millor als meus germans i a mi, no per comprar ximpleries com roba i sabates. Ho faig per tenir la meva pròpia casa i no tenir cap problema legal, ja que tinc el permís dels meus representants", diu l'anunci, que es va publicar a Marketplace.

Anuncio riñón / Archivo

Detenen una dona per publicar un anunci oferint un ronyó d'una nena de 15 anys per 30.000 dòlars a Marketplace / Arxiu

El fiscal explica com han enxampat la dona

"Després de publicacions on oferien il·legalment un ronyó, es va determinar la ubicació d'una de les persones que feia aquest tipus d'ofertes i es va poder verificar al seu telèfon el contingut de la publicació realitzada", segons explica el fiscal William Saab en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets, ja que no descarten que es facin noves detencions relacionades amb aquesta presumpta trama de tràfic d'òrgans.

No saben quantes persones venen els seus òrgans a Veneçuela

Es desconeix el nombre tota de persones que venen els seus òrgans a Veneçuela, ja que no hi ha cap registre oficial. Així i tot, els investigadors pensen que hi ha moltes persones que es poden trobar en aquesta situació gràcies a la greu crisi econòmica que està patint el país des de fa més de 10 anys.