El Luís i el Franklyn son dos nois de 21 i 22 anys que han ingressat a presó per violar dues nenes de 13 anys a Olot (Garrotxa). Un dels detinguts ja havia estat condemnat per abusos sexuals quan era menor d'edat. No obstant això, les víctimes eren ancianes i, quatre anys més tard, ha canviat de víctimes: en aquest cas, nenes menors. 

Segons avança ElPuntAvui, els presumptes autors dels fets es diuen Luís C.R. Franklyn Daniel B.V. i tots dos son naturals d'Hondures. El Luis va arribar a Catalunya quan era menor d'edat i, quan tenia 17 anys, els Mossos el van detenir per abusar sexualment de cinc dones grans, uns delictes que ell mateix va reconèixer.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN
Els dos detinguts per abusar sexualment de dues nenes de 13 anys a Olot (Garrotxa) han ingressat a presó: un d'ells té antecedents per abusar de dones grans / ACN

Va reconèixer cinc abusos sexuals i el van deixar en llibertat

El seu modus operandi era sempre el mateix: abordava àvies pel carrer, es masturbava davant d'elles i, posteriorment, fugia. Malgrat que ell mateix va reconèixer els fets, Fiscalia de Menors va decidir deixar-lo en llibertat vigilada i sota el control dels educadors de la Generalitat.

El cap de setmana, aquest depredador sexual reincident va ser arrestat una altra vegada per abusar sexualment de dues nenes de 13 anys. Presumptament, ho va fer acompanyat d'un amic seu, Franklyn Daniel B.V., de 22 anys i també d'Hondures. 

Un veí va alertar a Emergències en veure una possible agressió sexual a Olot

Un veí de la zona va veure com els presumptes autors dels fets estaven violant dues nenes al pati d'un domicili i va decidir enregistrar-ho com a prova. Tot seguit, va trucar als Mossos i les víctimes es van fer un informe forense, que va determinar tenien ferides compatibles amb una agressió sexual i els van detenir com a presumptes autors dels fets.

Van ingressar a presó de manera provisional com a presumptes autors

Van passar a disposició judicial i, tenint en compte la prova del vídeo i el resultat de l'informe forense, van ingressar a presó de manera provisional com a presumptes autors dels fets fins que se celebri el judici. Així i tot, els presumptes abusadors presentaran un recurs per poder sortir de la presó i quedar en llibertat amb càrrecs.

De moment, no ha transcendit si el Franklyn té antecedents per delictes sexuals, com el cas del Luis. No obstant això, com que aquests abusos els va cometre quan era menor d'edat, no s'han tingut en compte a l'hora de decidir la seva entrada a la presó.