Aquest matí Angela Dobrowolski ha tornat a la ciutat de la Justícia de Barcelona. El jutge de guàrdia ha decretat la seva posada en llibertat provisional. Ara, després de quedar en llibertat, podrà seguir la seva vida desordenada. Amb tot, tot i que no haurà d’ingressar a la presó, el jutge ha imposat diverses mesures cautelars com la prohibició d’acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima, comunicar-se amb ella i l'obligació de comparèixer als jutjats cada quinze dies. La causa segueix oberta per coaccions.

Detinguda per fer esclatar un artefacte casolà

Angela Dobrowolski va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra la tarda de dimecres, quan van poder confirmar que era la dona que a primera hora del matí havia fet explotar un artefacte casolà, fabricat en una ampolla d’aigua de cinc litres amb salfumant, alcohol de cremar i paper d’alumini, a la porta d’una casa on viuen dues prostitutes. Sembla que l’objectiu de l’atac de l’exparella de Josep Maria Mainat -que està acusada d’haver-lo intentat matar- era l’Alina, una noia russa que, fins fa poc, era amiga seva. També és amiga de Gabriel, un xicot que també es dedica a la prostitució i que mantenia una relació sentimental amb Dobrowolski

El triangle amorós i tèrbol va convertir-se aquest dimarts a primera hora del matí en, també, explosiu. Més enllà d’aquestes vicissituds pròpies de la premsa del cor, els Mossos d’Esquadra van saber ràpidament que qui estava darrera dels atacs -i d’altres que s’havien fet en altres ocasions- era la famosa Angela Dobrowolski. L’escorcoll a casa seva, tal com va avançar ElCaso.cat, va servir per confirmar-ho. Es va trobar la roba que va fer servir per entrar al número 6 del carrer de Traja, a Sants, i tal com va ser gravada per les càmeres de seguretat, i també material per fabricar explosius. Finalment, va quedar detinguda pels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys.

Detinguda cinc cops

La relació de l’exparella del trinco és constant. Angela Dobrowolski ja ha estat detinguda cinc cops entre els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona. En el primer moment quan va ser denunciada acusada d’haver intentat matar, amb una sobredosi d’insulina, a Josep Maria Mainat, una nit a la mansió que compartien, fins que es van divorciar, a Horta. També l’han detingut per intentar entrar a casa de Mainat sense permís i per falsificar uns xecs que volia cobrar per retirar diners del compte corrent del seu exmarit. Angela Dobrowolski ja ha trepitjat la presó. Hi va ser enviada el gener de 2022, després de ser arrestada. Però hi va durar poc.