Els Mossos han tornat a detenir Angela Dobrowolski, l'exparella de Josep Maria Mainat i la dona que està acusada d'haver-lo intentat matar l'any 2020. Ara la policia catalana l'ha detingut després de poder-la relacionar amb l'explosió d'un artefacte casolà a les portes d'un pis del carrer de Trajà de Barcelona, on viuen dues prostitutes. La dona serà entregada al jutge durant les hores que venen. Cal recordar que estava en llibertat amb càrrecs després de ser arrestada per diversos casos relacionats amb el de la Trinca i altres delictes.

Explosió en un pis del carrer de Trajà de Barcelona

Ensurt dels grossos al segon pis d’un dels blocs del carrer de Trajà de Barcelona, al barri de la Font de la Guatlla, a Sants, aquest dimecres a primera hora del matí. No era el primer cop que el número dos d’aquest replà era objectiu d’atacs per part de desconeguts, però el que va despertar tots els veïns va ser una forta explosió. Quan els veïns van sortir al replà a veure què havia passat van trobar una ampolla de plàstic de cinc litres d’aigua gairebé desfeta, molta olor de producte químic i paper d’alumini enganxat a la paret. Abans de poder assimilar què havia passat, van trucar al 112 i van alertar els Mossos. Quan la policia catalana va arribar al lloc dels fets van confirmar que no hi havia ferits per culpa d’aquella deflagració i van iniciar una investigació que va assumir la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants amb la col·laboració dels especialistes en explosius, el TEDAX dels Mossos.

 

De la primera inspecció que van fer els especialistes de la Policia Científica es va poder saber que el recipient que es va fer servir com a artefacte casolà contenia salfumant, alcohol de cremar i paper d’alumini, que va provocar una deflagració de baixa intensitat al replà del segon pis. De manera paral·lela, els investigadors van començar a estirar el fil per saber què havia passat i qui podia estar darrere d’aquella explosió.

Els veïns ràpidament van tenir clar quin era l’objectiu del desconegut que havia deixat l’artefacte. Es tracta de la segona porta del replà, on viu un home que té les dues habitacions del pis llogades a unes dones que treballen de prostitutes. Les gestions d’investigació van permetre a la policia catalana poder identificar una persona com a possible autora dels fets, una dona de 40 anys, de nacionalitat espanyola i alemana: Angela Dobrowolski. Va ser detinguda ahir, dimecres al vespre.

Identificada pels veïns: la roba ho confirma

Tot i que les imatges de les càmeres de seguretat feien impossible reconèixer qui era la dona que instants abans entra al bloc i instants després de l’explosió en surt, les informacions recollides per part dels ocupants del pis van poder arribar a identificar la dona, és coneguda, molt coneguda, i habitual dels problemes del submón de la ciutat de Barcelona, darrerament, després de trencar amb Mainat.

Angela Dobrowolski anava, en el moment dels fets, amb una granota de color blau, amb un casc blanc amb dues línies de formes poligonals de color negre transversals i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. Portava una motxilla negra amb la butxaca posterior grisa ovalada, una roba que després, quan els Mossos van poder entrar a casa seva, la van localitzar. És clau també per poder vincular l'ex del de La Trinca amb el cas del carrer de Trajà. 

Els Mossos troben material per fabricar explosius 

En l’entrada judicial que els Mossos van fer a casa de Dobrowolski, també per detenir-la, van trobar la roba i complements que va fer servir per cometre els fets, una arma curta detonadora, una arma curta d'aire comprimit i els productes químics que va fer servir per fabricar l’explosiu que va deixar a la porta del pis a primera hora del matí. També van trobar una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil. La dona va quedar arrestada per delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys.

Carrer Traja
Imatge de l'ampolla que va fer servir per fer l'explosiu que va deixar a la porta del pis / Cedida

Els Mossos, per les explicacions que van donar els ocupants de la casa, van saber que Angela Dobrowolski no era el primer cop que havia atacat el segon pis d’aquest bloc del carrer de Trajà. En altres ocasions havia disparat amb una pistola de balins a la finestra d’aquestes persones, va participar en el llançament de gas pebre per sota de la porta dels veïns de les víctimes —es va equivocar de porta— i va trencar els vidres de la portada del bloc —que ja s’està reparant—.

Atac en una casa amb prostitutes

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació i esperen poder entregar l’atestat complet al jutge de guàrdia quan, entre demà i dissabte, la detinguda sigui posada a disposició de la justícia. Segons han explicat diversos veïns a ElCaso.cat, el fill de la propietària del pis viu a l’habitatge i, per aconseguir ingressos extres, té llogades les dues habitacions a dues dones estrangeres que es dediquen a la prostitució

La investigació encara no està tancada i les explicacions que pugui aportar, si ho fa, Dobrowolski, seran claus, però la policia, a hores d’ara, sospita que l’autora dels fets tenia algun tipus d’enfrontament amb una de les dones que viu al pis per la relació sentimental que manté, o mantenia, amb un home amb qui la detinguda, també manté o mantenia i que podria ser el famós Gabriel. Les indagacions policials hauran de servir per confirmar-ho i poder tancar el cas d’aquest presumpte triangle amorós explosiu. Mai més ben dit.