Angela Dobrowolski no ha volgut respondre a les preguntes del jutge que l’havia citat aquest divendres a primera hora en el marc de la investigació per l’intent d’assassinat de Josep Maria Mainat, el seu exmarit i productor televisiu multimillonari. L’excantant de La Trinca el dia abans de sant Joan de l’any 2020 va patir una crisi mèdica que gairebé el mata i que, segons la denúncia que va presentar davant dels Mossos d’Esquadra, la podia haver provocat la llavors seva dona, l’alemanya-espanyola Angela Dobrowolski.

Avui l’acusada d’aquesta temptativa d’assassinat ha evitat donar respostes al jutge que porta el cas i ha optat, ja fora del jutjat, davant dels micròfons, per generar dubtes sobre els consums del seu exmarit Josep Maria Mainat.

Tots els medicaments, amb recepta, assegura

El magistrat del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona l'havia citada per comunicar-li la interlocutòria que la processa per intent d'assassinat o homicidi i revelació de secrets. Però la defensa de Dobrowolski va presentar un recurs contra aquest escrit demanant l’arxiu de la causa, recurs que ha de resoldre en els mesos vinents l'Audiència de Barcelona.

Josep Maria Mainat / EFE

Josep Maria Mainat, en una imatge d'arxiu, arribant als jujats de Barcelona / EFE

Tot i que ha passat el temps i hi ha diversos procediments paral·lels en aquest serial Mainat-Dobrowolski, com les ordres d’allunyament i les entrades als pisos de Mainat de matinada per part d’ella, la versió de la dona segueix sent la mateixa que el primer dia i que assegura que es podrà demostrar durant el judici. Ella va salvar-li la vida a Mainat, que només li va subministrar quatre productes que hi havia a casa i sota recepta mèdica, que no li va injectar insulina i que només va trigar dos minuts i mig a trucar al 112 quan va detectar que Mainat tenia un xoc.

L'exdona de Mainat, pel camí del judici

A poc a poc, sembla que la data del judici que haurà de decidir si Angela Dobrowolski va intentar matar a Josep Maria Mainat es va aproximant. El jutge que investiga el cas va dictar la interlocutòria de processament, que conclou, almenys provisionalment la instrucció, i converteix el procediment en un sumari. Per això, aquest divendres se li ha comunicat formalment el seu processament i se li ha donat l'oportunitat de tornar a declarar, cosa que no ha fet. El cas haurà de viatjar cap a l’Audiència de Barcelona, que serà l’encarregada d’obrir el judici oral i posar-hi dia i hora.

 

La defensa d'Angela Dobrowolski ja va intentar esmenar la feina del jutge instructor i va demanar a l’Audiència arxivar la investigació pel suposat intent d'homicidi el juny del 2020 però ho va rebutjar amb l'argument que quedaven diligències per practicar, com l'interrogatori dels sanitaris que van atendre el membre de la Trinca la mateixa nit dels fets al seu domicili i posteriorment a l'hospital. El cas, ara, doncs, sembla que va direcció de tancar-se i que ja es busqui data pel judici, on Angela Dobrowolski haurà de tornar a respondre de les acusacions del seu exmarit i d’aquell fatídic 22 de junt de 2020.

Dubtes sobre els consums de Mainat

L’acusada d’haver intentat assassinar el famós i multimilionari productor televisiu sí que ha volgut muntar un espectacle fora dels jutjats, on s’ha aturat a atendre els mitjans de comunicació i els hi ha dit que manté les seves declaracions. Ha aprofitat, però, per sembrar dubtes sobre possibles consums de substàncies del seu marit la nit dels fets. “El que hagi pogut prendre més enllà del que li vaig donar jo, no en tinc ni control ni coneixement”, ha assegurat. “Mai li vaig donar insulina, mai hi havia hagut insulina a casa nostra”, també ha dit. “El que feia el meu exmarit quan es quedava sol, no ho sé“, ha insistit també a la premsa.