La defensa d'Angela Dobrowolski vol, sigui com sigui, no arribar a judici. Fa dies que proven d'evitar que la investigació segueixi i van demanar a l'Audiència de Barcelona que arxivés el cas, però, de moment, la justícia vol seguir investigant el suposat intent d'assassinat de Josep Maria Mainat, el famós productor televisiu i excantant de La Trinca.

Tot i que l'Audiència de Barcelona no creu que s'hagi de deixar el cas, sí que posen en relleu uns informes forenses que obren la porta a un canvi important en la investigació. Els forenses qüestionen que Dobrowolski li provoqués un coma hipoglucèmic injectant-li una sobredosi d'insulina i apunten com a hipòtesi més "versemblant" que la crisi es degués a una hormona aprimadora que pren.

Els Mossos d'Esquadra creuen que Dobrowolski -a la presó des del gener- va provocar un coma al seu home, que és diabètic, injectant-li una sobredosi d'insulina al juny de l'any passat, mentre dormia, per intentar-lo matar i quedar-se amb la seva fortuna, un extrem que ella, i la seva defensa, neguen. La defensa de la dona atribueix el coma patit per Mainat a la medicació antiedat i les hormones aprimadores que pren, tot això combinat amb els seus 72 anys i el consum de cànnabis.

Gir en la investigació del cas Mainat: els forenses no ho veuen clar

Per a això, es remet a l'informe forense aportat en la causa que, segons reprodueix l'Audiència de Barcelona en la seva interlocutòria, conclou que "no és possible determinar que la causa de la hipoglucèmia sigui l'administració d'insulina" i diu que Mainat havia patit crisis similars anteriorment. Per aquest motiu, afegeix l'acte, als forenses els sembla "més versemblant" la hipòtesi que el productor musical i membre de La Trinca patís una "hipoglucèmia secundària a Saxenda", un medicament per perdre pes el principi actiu del qual és d'origen natural.

Josep Maria Mainat / EFE

Josep Maria Mainat, excantant de La Trinca i productor televisiu, arribant als jutjats / EFE

Aquesta va ser la hipòtesi diagnòstica dels primers metges que van atendre Mainat, mentre que en el segon ingrés hospitalari -el mateix dia dels fets- es va atribuir el coma a la possible administració d'insulina a l'excantant de La Trinca.

En l'última conclusió del seu informe, els forenses es remeten al diagnòstic formulat pels primers metges que van atendre Josep Maria Mainat, que apunta a un "origen iatrogènic del quadre hipoglucèmic", és a dir, causat per un tractament mèdic. L'informe forense també constata que el productor pateix freqüents episodis hipoglucèmics -cada dues o tres setmanes- i que el coma podria estar relacionat amb una operació de reducció d'estómac i alguns dels tractaments antienvelliment a què se sotmet.

L'Audiència de Barcelona no tanca el cas

Tot i aquests girs en la investigació, l'Audiència de Barcelona creu que cal seguir amb la investigació sobre el cas per, entre altres diligències, prendre declaració als professionals mèdics del SEM que van ser els primers que van atendre Mainat després de patir el coma.

A més dels motius de la baixada de sucre, el tribunal insta a esbrinar si és cert que, la nit dels fets, Dobrowolski va trigar mitja hora a trucar a emergències mèdiques malgrat que els mesuraments del glucòmetre de la sang de Mainat mostraven resultats alarmants. Segons la defensa, el glucòmetre patia un "desfasament temporal" de fins a 41 minuts, la qual cosa demostraria que l'acusada va trucar al SEM gairebé immediatament després de mesurar la glucosa al seu marit.

Angela Mainat

Angela Dobrowolski és a la presó des del mes de gener, quan va ser detinguda assaltant la casa de Mainat / T5

Dobrowolski "no té necessitats econòmiques"

La defensa també assegura que no existeix el mòbil econòmic que planteja l'acusació, ja que Dobrowolski no té necessitats econòmiques i està coberta per les capitulacions matrimonials, que li atribueixen la guarda i custòdia dels fills amb una pensió de 3.500 euros, una pensió compensatòria de 5.000 euros durant nou anys, l'ús d'un habitatge i la possibilitat d'una indemnització per raó de feina.

Tot i això, aquest dijous s'ha conegut que la dona ha estat agredida a la presó per un deute amb un grup de preses, que li han obert el cap.