Una dona catalana de 38 anys, veïna de la província de Barcelona, ha patit un accident mentre feia una excursió als Pirineus aragonesos. L'accident ha estat fatal per la dona, que ha patit greus ferides i, malgrat que l'han rescatada amb èxit, ha acabat morint a Benasc abans que la poguessin evacuar a l'hospital. 

El fatal accident ha tingut lloc aquest diumenge al matí al Parc Natural de Pocets-Maladeta, als Pirineus aragonesos (Osca, Aragó). La víctima estava fent una excursió amb el seu acompanyant, un home de 56 anys i també veí de la província de Barcelona, quan s'ha precipitat per la Cresta de Bardamina, segons ha pogut saber l'ACN. 

La Guàrdia Civil ha dut a terme el rescat

A les 12.10 del migdia d'aquest diumenge la Guàrdia Civil rebia una trucada sol·licitant el rescat d'una dona a la muntanya. El seu acompanyant els ha contactat ràpidament després de presenciar com la dona es precipitava per la Cresta de Bardamina, una zona muntanyosa de la localitat de Saünc. La Guàrdia Civil ha mobilitzat el personal del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM), un helicòpter i un metge del 061 per tal d'efectuar el rescat i atendre les ferides de la dona. 

Els agents de rescat han localitzat la dona accidentada amb l'ajuda de l'helicòpter, i fins a ella han baixat un especialista i el metge, mentre que un altre membre del GREIM evacuava l'home. Un cop han pogut assegurar i estabilitzar la dona, l'han pujat fins a l'helicòpter per a evacuar-la a Benasc i, des d'allà, traslladar-la a l'hospital. Desgraciadament, tot i que el metge ha atès les ferides de la dona, aquestes eren massa greus. Finalment, la dona ha mort a Benasc, abans de poder arribar a l'hospital. 

L'helicòpter del GREIM, mobilitzat per la Guàrdia Civil, ha localitzat la dona accidentada a la Cresta de Bardamina. El metge i un especialista han baixat per assegurar-la i atendre-li les ferides; a continuació l'han pujat a l'helicòpter i l'han traslladat a Benasc. Les ferides causades per la caiguda eren massa greus i la dona ha mort abans de poder ser evacuada a l'hospital. / ACN, Guàrdia Civil