Dur testimoni de la dona que aquesta matinada s’ha trobat la bossa d’esport on hi havia el nadó d’entre un o dos mesos que han abandonat el carrer de Begur de Barcelona, al barri de Sants. L’Ana, que sortia de casa seva per anar a treballar, i tal com ha explicat en aquest vídeo a ElCaso.cat, s’ha trobat un home que l’havia avisat, assegurant que hi havia un nadó a l’interior de la bossa. Ella s’hi ha acostat i tot i que en un primer moment s’ha pensat que era un nino, però ha vist que es movia i que movia els ulls. Ho explica en aquest vídeo a ElCaso.cat.

 

Després de confirmar la direcció amb els Mossos d’Esquadra, des del telèfon 112, ha agafat el nen, assegura. En pocs minuts ha aparegut una patrulla dels Mossos d’Esquadra, quan han col·locat el nadó a l’interior del cotxe patrulla i li han fet les primeres assistències, fins que ha arribat l’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’han estabilitzat i traslladat a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Pixel Nen Barcelona
Moment quan s'ha trobat el nadó, a Barcelona / Ana Epidia

El nen evoluciona favorablement i segueix ingressat a l’hospital pediàtric, on ha arribat greu, però no es pateix per la seva vida. Ha quedat ingressat per confirmar que es troba bé i per estabilitzar-lo, després que hagués estat abandonat a menys de 4 graus al mig del carrer, i sota la pluja gelada que queia en aquell moment, tal com explica la mateixa Ana.

Investigació per aclarir els fets

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets, identificar el menor i també els progenitors i les persones que l’han abandonat. Ara mateix, no hi ha cap novetat relacionada amb el nadó localitzat aquesta matinada a Sants. La policia catalana assegura que els fets poden ser constitutius, com a mínim, de dos delictes, d’abandonament de menors i també de temptativa d’homicidi.

Nen Barcelona
Imatge a l'interior del cotxe dels Mossos d'Esquadra, amb el nadó, tapat / CME