Els Mossos d’Esquadra han trobat el matí d’aquest dimarts un bebè d’uns dos mesos abandonat al mig del carrer de Begur, a tocar de la rambla de Badal, al barri de Sants de Barcelona. Tal com han explicat fonts de la policia catalana, una veïna de la zona, que en aquell moment estava anant a treballar, els ha alertat al voltant de tres quarts de set de la matinada que havia trobat un nadó dintre d’una bossa d’esport mig oberta prop d'un contenidor en aquest carrer de la ciutat de Barcelona.

nen abandonat sants
Una veïna s'ha trobat el nen en una bossa d'esport de matinada / Cedida. 

A hores d'ara l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos i la policia científica estan investigant els fets per tal d'esbrinar qui és el nadó, qui l'ha abandonat i per què. El petit ha estat atès ràpidament per la patrulla que l'ha trobat mentre esperaven l'arribada dels sanitaris. S'han mobilitzat diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i han estat ells els qui han traslladat el menor fins a l'Hospital Sant Joan de Déu on es troba ingressat a l'UCI, segons ha pogut saber ElCaso.cat

Traslladat greu a Sant Joan de Déu

Ha arribat greu, amb molt de fred, i ha pogut ser estabilitzat, tot i que segueix en aquesta unitat de cures intensives, on serà controlat pels metges i on rebrà atenció per confirmar que evoluciona favorablement. Tot i estar greu, no es pateix per la seva vida.

Possible delicte d’abandonament de menors 

Els fets estan sota investigació, i encara no hi ha cap detingut, però tot sembla indicar que es tracta d’un possible delicte d’abandonament de menors. L’article 229 del Codi Penal estableix que aquesta acció “serà castigada amb la pena de presó d’entre un i dos anys”. En cas de demostrar-se que han estat els pares de la criatura els qui l’han deixat abandonat al carrer, el temps a presó seria d’entre divuit mesos i tres anys.  Fonts dels Mossos d'Esquadra també han assenyalat que podria tractar-se també d'una temptativa d'homicidi

Carrer Begur
Imatge del carrer de Begur, al número 78, on s'ha trobat el nadó / ElCaso.cat.

Els Mossos han alertat del fet a la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), que ha mobilitzat un equip que ja s'ha desplaçat fins a l'hospital per fer-se càrrec del menor de manera provisional. . D’aquesta manera, el nen ha quedat sota la tutela de la DGAIA i serà traslladat a un centre d’acollida un cop li donin l’alta hospitalària.