Les noves tecnologies formen part de la nostra vida quotidiana. Les aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp o les xarxes socials com a Facebook, Instagram o Twitter són utilitzats per milions de persones i les relacions personals poden començar i continuar a través d'aquestes plataformes digitals.

També hi ha moltes persones que fan servir algunes aplicacions per trobar altres persones que busquin una relació, que no ha de ser sentimental. Simplement, pots conèixer una altra persona i veure què passa.

Tinder és una de les aplicacions més utilitzades per connectar amb altres persones que estan interessades en entaular una nova relació personal. El seu funcionament és extremadament senzill, els usuaris veuen fotografies d'altres persones i seleccionen si els consideren atractius o no. En el cas que dues persones s'hagin agradat mútuament podran començar a parlar a través d'un xat privat.

La relació de Mary a través de Tinder

Una dona mexicana anomenada Mary ha buscat una relació sentimental a través de l'aplicació Tinder. Ella es va divorciar fa un temps i va connectar amb un home que, suposadament, li hauria estafat 660.000 pesos mexicans, poc més de 28.000 euros.

La dona, de 47 anys, viu a Ciutat de Mèxic i va connectar amb l'usuari Francisiek Zetasky a través de l'aplicació. Ell li va comentar que treballava com a enginyer civil i actualment estava vivint en Acapulco, a la costa mexicana.

Tinder / Arxiu|Arxivament

Dona utilitzant Tinder / Arxiu

Després de parlar entre ells diversos dies van començar a generar un vincle i una amistat. De fet, Mary estava convençuda de voler iniciar una relació sentimental amb Zetasky.

Fins i tot parlen sobre tenir fills i formar una família junts. S'enviaven fotos de nadons moltes vegades per fer broma.

L'estafa de Tinder

Zetasky li va explicar a Mary que necessitava fer un viatge molt important a Turquia. El polonès li va comentar que havia guanyat un cas judicial i rebria 250.000 dòlars, però li va explicar a la noia que li cobraven un impost de 25.000 dòlars i no hi comptava.

Ell li va demanar aquesta quantitat a Mary i la mexicana va acceptar pagar aquest cost extra que no estava previst. Ella va començar a fer pagaments per ajudar Zetasky, però va deixar de fer-ho perquè li estava costant molt aconseguir més diners.

El noi va prometre a Mary que tornaria a Mèxic a finals de maig, però no ho va fer i va bloquejar a Mary a totes les xarxes socials. Ella va denunciar que Zetasky l'havia estafat. El cas està sent tractat per les autoritats mexicanes, ella ha decidit fer públic el seu problema perquè altres persones no siguin estafades com ella.