Una dona es queixa del tracte discriminatori rebut després de comprar en una botiga Zara a Ciutat de Mèxic. Es tracta d'un incident pel qual han acusat l'establiment d'Amancio Ortega de classista a la capital mexicana. Un treballador de les caixes va escriure 'ROBO' al tiquet de la clienta.

Aquesta classe d'incidents no ajuden a la firma d'Inditex, ja que donen molt mala imatge de cara al públic. A més, aquest fet ha estat denunciat a través de la xarxa social Facebook i diversos mitjans de comunicació, la qual cosa augmenta la seva popularitat considerablement.

Les marques busquen tenir una bona imatge i més en una època com aquesta. Aquesta setmana és el 'black friday' i la majoria d'establiments estan volent guanyar presència en els mitjans i les xarxes socials per anunciar-se de cara a la temporada nadalenca, una de les més importants de l'any.

Denunciat a través de Facebook

L'usuari de Facebook 'Toshio' s'ha encarregat de donar a conèixer els fets. Explica que el passat 15 de novembre va anar a un centre comercial amb la seva amiga Lorena M. i van entrar a la botiga Zara per comprar roba per als seus fills petits aprofitant les rebaixes de l'establiment.

Quan van sortir de la botiga l'alarma de l'establiment va sonar per la qual cosa el personal de seguretat va escorcollar la dona al costat de les caixes. Després de no trobar res sospitós li van dir que podia marxar sense problema. Tot i això, un dels empleats de seguretat li va demanar a la dona que li mostrés l'interior de la seva motxilla.

zara 1 fb

El tiquet de Zara / Facebook

Toshio va explicar el que va passar just després: "Ella li va dir que no, que ja li havien revisat les seves coses i que no tenien dret a molestar-la, el de seguretat la va insultar i li va dir que era una pinche ratera (lladre) i que obrís la motxilla o trucava a la policia".

El polèmic tiquet

La situació no va ser gens agradable per a Lorena, que es va trobar amb una contundent 'sorpresa' quan va donar un cop d'ull al tiquet que li havien lliurat a la caixa de la botiga Zara. Al paper  hi havia la paraula 'robo' escrita en majúscules.

La queixa de Toshio va apuntar directament a la firma d'Inditex: "No tenen una miqueta de criteri per tenir personal, van discriminar la meva amiga per no anar 'arreglada', la van assetjar sense importar que anava amb les seves filles, sense importar que portava els seus dos tiquets i les coses que va pagar coincidien, no entenc per què el maltractament".

També va apuntar que aquest fet té un origen racista a més de classista. Ja que van decidir qualificar la seva amiga de lladre per ser "prieta", a Mèxic se'ls anomena així a les persones de pell morena de manera vulgar o despectiva.

De fet a Mèxic és comú que s'associï el color de la pell amb la classe social. És un país que, malauradament, té aquests problemes molt arrelats i fets com aquest no ajuden que la discriminació disminueixi.