L'Audiència de Girona ha decidit deixar en llibertat un individu acusat d'haver comès, presumptament, agressions sexuals i violacions en sèrie a noies menors d'edat a Figueres (Alt Empordà). El sospitós, de 24 anys, acumula quatre acusacions per aquest tipus de delictes; de fet, els Mossos d'Esquadra l'han detingut tres vegades en total entre febrer i juliol d'aquest, i dues d'aquestes detencions van suposar-li un ingrés a presó. Ara, l'Audiència de Girona el deixa en llibertat provisional perquè la víctima no va declarar davant el jutjat d'instrucció. Les víctimes del presumpte violador en sèrie són, normalment, noies d'entre 13 i 14 anys que es troben cursant els primers cursos de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), i a les quals contactava a través de les xarxes socials o directament a l'institut, quan sortien de classe. Els familiars de les noies afectades es mostren consternats davant la decisió del tribunal, i asseguren que l'acusat "ho tornarà a fer"

Fonts oficials afirmen que la xifra de víctimes reals podria ascendir fins a la quinzena

El presumpte violador i agressor sexual de menors és un individu de 24 anys, original d'Hondures, que respon a les inicials A. A. V., i que, fins ara, presumptament ha agredit a quatre noies d'entre 13 i 14 anys, tot i que fonts policials afirmen que la xifra real de víctimes podria ascendir fins a la quinzena, segons informa El Periódico. D'aquestes quatre agressions i violacions denunciades, totes van ser amb penetració. L'acusat seguia sempre el mateix modus operandi per tal d'apropar-se a les víctimes i guanyar-se la seva confiança, que consistia a presentar-se a través d'un amic seu fingint tenir 17 anys, per no despertar l'alarma entre les noies. També solia acudir a llocs freqüentats per menors d'edat, com ara les festes majors, i en moltes ocasions esperava a les portes dels instituts que finalitzessin les classes. En la majoria d'ocasions, tanmateix, les xarxes socials hi tenien un gran pes, ja que el presumpte violador contactava les noies a través d'Instagram, hi xerrava fins a establir una relació i finalment mantenien trobades físiques, en les quals, presumptament, les agredia sexualment i violava. 

Mossos d'Esquadra i els familiars de les víctimes estan convençuts que continuarà agredint i violant menors

A. A. V. ha quedat en llibertat perquè una de les seves víctimes que va decidir-se a denunciar-lo no ha comparegut ni declarat davant el jutjat de guàrdia. Segons relaten familiars d'aquesta última víctima al mitjà, la noia volia evitar la "revictimització" a la qual, moltes vegades, es sotmet a les persones que han patit delictes contra la seva llibertat sexual. Ara, però, l'home es troba en llibertat provisional i són molts els que afirmen que s'ha traslladat a Girona (Gironès) i que manté la mateixa actitud envers les noies menors d'edat, motiu pel qual tant els agents dels Mossos d'Esquadra que han investigat el cas, com els familiars de les altres víctimes, estan convençuts que tornarà a cometre els mateixos delictes