La Policia Nacional ha detingut tres persones per prostituir una jove i obligar-la a treballar 23 hores al dia en un cèntric pis de Palma, sense dret a descansar cap dia i amb l'obligació de pagar el 50% de cada servei als seus explotadors.

Una jove prostituïda en condicions infrahumanes

Dijous passat, agents de la Policia Nacional van arrestar dos homes de 36 i 32 anys d'edat i una dona de 25 d'anys d'edat, tots ells colombians, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans per a l'explotació sexual, ha informat la Policia Nacional.

L'operació "Island" va començar el novembre passat arran de la denúncia de la mateixa víctima, que vivia a Colòmbia, segons EFE. El principal detingut li va oferir viatjar a Palma per exercir la prostitució per a ell, contraient un deute de 2.000 euros per les despeses. Va acceptar a causa de la greu situació econòmica que vivia.

Policia Nacional / Arxiu|Arxivament Europa Press

Policia Nacional / Arxiu Europa Press

Una vegada a Palma la van obligar a treballar sense parar per tornar els diners. La meitat de cada servei era per als proxenetes. "Les condicions en les quals havia de prostituir-se eren infrahumanes", lamenta al seu comunicat la policia, que assenyala que a tota hora era controlada perquè generés diners.

La jove va escapar i els explotadors la van amenaçar

Passats uns mesos la víctima va marxar a Tenerife, deixant pendent un deute de 800 euros, per la qual cosa els membres d'aquesta banda li enviaven missatges amenaçadors perquè la saldés.

La víctima va denunciar l'explotació, i després de la investigació, la policia va identificar tres persones com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb explotació sexual, amenaces, coaccions i delicte relatiu a la prostitució.