La Guàrdia Civil ha alliberat una dona i el seu fill de 2 anys d'una habitació d'un hotel d'Alcossebre (Castelló). Les víctimes feia dos mesos que estaven tancades, després que la parella de la dona, tots dos de nacionalitat francesa, els segrestés la Nit de Nadal. L'home, de 36 anys, ha estat detingut i traslladat a dependències policials, acusat d'un delicte de violència de gènere

Una de les filles va donar l’avís

El passat dijous, 16 de febrer, una de les filles grans de la víctima va denunciar a les autoritats franceses que la seva mare es trobava retinguda contra la seva voluntat en un hotel a Espanya. Després de fer les indagacions pertinents, la Policia Judicial francesa va informar del fet a la Guàrdia Civil. Des de la Benemèrita van enviar una patrulla a l’hotel que els havien indicat. Després d’entrevistar-se amb el personal de l’establiment, van comprovar que en una de les habitacions de l’últim pis hi havia allotjada una parella francesa amb un nen petit.  

Els agents van pujar fins a l'habitació, on els va rebre el detingut. En preguntar-li si hi havia algú més amb ell, els va contestar que la seva dona i el seu fill. Tampoc va oposar resistència quan la Guàrdia Civil va voler entrar, i es va apartar de la porta. Dins van trobar la víctima, ficada al llit amb evidents signes de maltractament i visiblement nerviosa.

Apallissada cada dia

La dona va explicar als agents que tant ella com el seu fill portaven des de la Nit de Nadal sense sortir de l’habitació, on els havia portat la seva parella. Segons la seva declaració, l’home la maltractava cada dia, apallissant-la de manera tal que a dures penes es podia aixecar del llit.

Després de comprovar el seu estat físic, molt deteriorat, la policia va procedir amb l’arrest de l’home, qui ja tenia antecedents per violència de gènere a França. La dona va ser atesa pels serveis d’emergència requerits a l’escena, i la van traslladar en ambulància a l’Hospital Comarcal de Vinaròs juntament amb el seu fill, qui no presentava signes de maltractament.