La Policia Nacional va detenir el passat 19 d’abril a l’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), un jove de 24 anys per haver retingut a casa seva durant mesos la seva parella, de 18, a la qual només deixava sortir de l’habitació per anar al lavabo. A més de tenir-la segrestada, l’arrestat també la sotmetia a maltractament físic i psicològic constant, i el passat 21 d’abril el Jutjat de Violència sobre la Dona en funcions de guàrdia d’Esplugues de Llobregat va decretar el seu ingrés a la presó provisional sense fiança.

Segrestada i maltractada per la seva parella

Durant el passat mes d’abril, els agents de la Policia Nacional van tenir coneixement d’aquest cas després d’una denúncia anònima que assegurava que un home que vivia al barri de Bellvitge tenia segrestada a la seva nòvia des de feia mesos, “privant-la de llibertat mitjançant violència i intimidació, amenaçant-la a ella i a la seva família”. Des de la Policia van posar en marxa una investigació per verificar aquests fets i, un cop comprovat que, en efecte, hi havia una adolescent de 18 anys retinguda en un domicili d'Esplugues, van iniciar diligències per localitzar l'agressor i la víctima.

fe99a886 f0d6 4436 85ed fc6e56f8fbb5 (1)
La jove ha estat víctima de maltractament físic i psicològic durant mesos | CNP

Finalment, el passat 19 d’abril van donar amb el parador del presumpte segrestador, al qual van identificar i detenir a casa seva, després d'accedir amb una ordre d'entrada i registre. A l’immoble també hi era la víctima, amb evidents signes de maltractament, i la van traslladar a un centre hospitalari després de rebre una primera atenció mèdica per part dels sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Tancada amb clau

Els agents van poder comprovar que l'home tenia la noia tancada en una habitació, sense que pogués comunicar-se amb l'exterior, ja que li havia tret el mòbil. La jove tampoc tenia claus de casa, i havia de demanar permís fins i tot per a poder anar al lavabo. Segons el testimoni de la víctima, el detingut l'agredia diàriament, fins al punt d'arribar a ruixar-la amb alcohol per després calar-li foc amb un metxer, i obligar-la a dormir a terra, lligada de peus i mans. La noia ha pogut reunir-se amb la seva família i li han tramitat una ordre de protecció, mentre el presumpte segrestador es troba a la presó.