Les nevades i el fort vent provoquen el primer incident als voltants de les pistes d'esquí catalanes. Aquest matí, cap a dos quarts d'onze d'aquest dimecres, dos esquiadors d'origen britànic han quedat atrapats i soterrats per un allau a la Vinyeta, a tocar a Baqueira-Beret, a la Vall d'Aran. No obstant això, l'incident s'ha produït fora de la instal·lació i els mateixos esportistes han estat qui han trucat als serveis d'emergències per informar que estaven atrapats sota la neu. 

L'estació de Baqueira-Beret, immediatament després de la trucada dels dos britànics, han alertat els serveis d'emergències de la Val d'Aran i han posat en marxa el dispositiu de rescat, al qual han participat dos helicòpters, segons ha informat El Periódico. Cap al migdia tots dos han estat extrets del lloc on havien quedat sepultats i han sigut traslladats a l'hospital de Vielha. En aquests moments no es tem per les seves vides, tot i que segons com continuïn podrien ser redirigits per rebre una atenció més especialitzada a centres del municipi de Lleida o Barcelona.

Més de 60 centímetres de neu aquesta nit

Els torbs d'aquesta nit al Pirineu català, especialment a comarques com la Val d'Aran, el Pallars Sobirà o l'Alta Ribagorça, han deixat espessors de neu molt considerables al nord del territori. L'estació de Baqueira-Beret no ha estat una excepció: s'hi han acumulat entre 40 i 60 centímetres en pols, i n'han caigut uns 20 de nous fa tan sols unes hores. El risc d'allaus de la instal·lació era de tres sobre cinc, i finalment s'ha donat a la Vinyeta, un indret esquiable però fora de pistes al qual els esquiadors poden accedir sempre sota la seva responsabilitat. Boí-Taüll, la infraestructura d'aquest esport alpí a més alçada de la serralada, té en aquests moments entre 60 i 130 centímetres de neu. En tots dos casos, per accedir-hi és obligatori portar cadenes.