Alfonso Fidel, l’home que es va suïcidar després de matar Milena Sánchez al seu pis de Madrid, va deixar una nota de suïcidi. En ella demanava que no es gastessin diners en el seu funeral i que no volia ser “enterrat ni incinerat”, sinó que volia que el seu cos “fos donat per a usos mèdics o científics”. En la carta no parlava de cap crim ni mostrava cap símptoma de penediment, així que els investigadors van pensar que es tractava simplement del suïcidi d’un home de 53 anys que estava separat i que patia una malaltia terminal. No es podien imaginar que a l’habitació del costat hi havia un altre cadàver.

No va ser fins que van descobrir que l’Alfonso havia estat l’última persona amb qui havia contactat la Milena que van tornar al pis i van trobar el cadàver de la jove prostituta de 20 anys en una habitació tancada amb un cadenat que l’home utilitzava per a pràctiques sexuals. La noia havia estat estrangulada després de rebre diversos cops al cap i la resta del cos. Els investigadors van determinar que l’Alfonso l’hauria matat i posteriorment s’hauria penjat al bany del domicili amb el seu cinturó.

L’Alfonso va matar la Milena i després es va suïcidar

Agents de la Policia Nacional van trobar el cadàver de l’Alfonso després que els familiars els avisessin perquè feia dies que no sabien res d’ell. L’exdona es va mostrar molt preocupada per l’estat que havia posat al WhatsApp i es temia el pitjor. “El mal em recorda que la felicitat que vaig sentir va ser real”, deia en la descripció del seu perfil. Per aquest motiu, la dona va entregar les claus que tenia als policies, que en accedir a l’habitatge van trobar el cos de l’home ja sense vida. Després de l’aixecament del cadàver, els agents van marxar sense registrar el pis, com acostuma a ser normal en aquest tipus de casos. Aleshores, desconeixien el que havia fet i amagava en una altra estança.

Paral·lelament, la parella de la Milena va presentar una denúncia per desaparició el passat 23 de novembre. Els investigadors van descobrir que l’última vegada que se l’havia vist amb vida havia estat precisament amb Alfonso Fidel, que solia contractar la prostituta. Diversos testimonis van confirmar que els havien vist junts sortint d’un local i la geolocalització dels seus telèfons mòbils coincidien. De fet, l’aparell de la Milena havia deixat de donar senyal precisament al pis on havia aparegut el cadàver de l’Alfonso. Per aquest motiu, van tornar a registrar l’immoble i, ara sí, van trobar el cos sense vida de la jove.

L’entorn de la Milena l’havia avisat que l’Alfonso no era una persona de fiar

L’Alfonso era un client habitual de la Milena i tenen contacte permanent. Els seus veïns l’havien vist acompanyat diverses vegades per la jove d’origen cubà, però no era l’única. A vegades també contractava altres prostitutes per fer festes on abundava l’alcohol i el sexe. L’entorn de la Milena l’havia avisat que l’Alfonso no era una persona de fiar, però ella no feia molt cas perquè era un dels seus millors clients. Tot i això, sempre enviava la seva ubicació a una de les seves amigues, una pràctica comuna en aquests casos per tenir una certa seguretat. El dia de la seva desaparició també ho va fer, però això no va evitar que acabés perdent la vida.

L'agressivitat sexual, possible causa de la mort

Els investigadors de la Policia Nacional han descartat pràcticament que la causa de la mort sigui econòmica o sentimental i la principal hipòtesi apunta a l'agressivitat sexual. Creuen que l'Alfonso es va sobrepassar en les pràctiques sexuals o que la Milena es va negar a practicar-les i per això la va matar. Els primers informes de l'autòpsia, l'escenari del crim i algunes indagacions apunten a aquesta teoria, encara que els policies saben que serà molt difícil conèixer el mòbil del crim, ja que l'autor es va suïcidar després de cometre'l.