L'Alessia és una jove de 37 anys que ha estat detinguda per la mort de la seva filla, un bebè de 18 mesos. La va deixar sis dies sola a casa perquè va marxar de viatge i, quan va tornar, va veure que estava al bressol i que havia mort perquè feia dies que no menjava. Quan la dona ha passat a disposició judicial, ha explicat que "sabia que podia passar si deixava la nena sola tants dies, però que estava cansada de ser mare soltera".

Els fets han passat a Milà i la víctima mortal es deia Diana i tenia un any i mig. La presumpta autora dels fets es diu Alessia Pifferi i, segons ha confessat ella mateixa, va deixar la nena sis dies sola a casa per anar de viatge a Leffe, un petit municipi de la regió italiana de Llombardia donde vive su pareja.

Va deixar la seva filla d'un any sis dies sola a casa i va morir

Aquesta jove de 37 anys era plenament conscient del perill que suposava deixar tants dies sola una nena tan petita. Abans de marxar, va deixar un biberó al seu costat i bolquers i va enganyar al seu nòvio dient-li que la seva germana es faria càrrec de la nena els dies del viatge.

Després d'estar gairebé una setmana fora de casa, va tornar a Milà i va poder comprovar que la seva filla estava morta. Havia perdut la vida per desnutrició per estar tants dies sense menjar. Quan l'Alessia es va adonar de la gravetat de la situació, va demanar ajuda a un veí i van trucar a Emergències i a la Policia.

Alessia Pifferi era conscient de les possibilitats que la seva filla morís

La mare va ser detinguda per un delicte d'homicidi imprudent i, després de passar a disposició judicial, l'han enviat a presó de manera provisional i sense fiança per deixar morir la seva filla. Segons expliquen els mitjans italians, Pifferi va confessar a la Policia i al jutge que era conscient de les conseqüències mortals que podia comportar deixar la nena sola tants dies, però, així i tot, ho va fer.

Els mitjans italians també expliquen que Alessia Pifferi és una persona amb molts problemes psicològics i sense estabilitat emocional. Les persones del seu voltant també han dit que té molta dependència emocional de la seva actual parella i que això hauria motivat que marxés a Leffe deixant la seva filla sola. 

"Estava molt cansada ser mare soltera"

No era la primera vegada que ho feia. Anteriorment, havia deixat la nena sola més de dos dies enganyant a tothom del seu voltant. Per justificar l'atrocitat que havia fet, li va dir al jutge que "estava molt cansada ser mare soltera". Aquesta excusa no va convèncer al jutge, que l'ha enviat a presó de manera provisional.