Els carteristes cada vegada se les han d'enginyar més per cometre els seus robatoris. Les víctimes ja estan previngudes i, per això, s'han d'inventar nous mètodes per robar-los la cartera o el telèfon mòbil sense que se n'adonin. Fruit d'això és el naixement de l'anomenada "tècnica Ronaldinho", l'última forma de robatori de la qual ha alertat la Guàrdia Civil. Ho ha fet a través de les seves xarxes socials compartint un vídeo on es veu com uns delinqüents el posen en pràctica amb una parella de turistes a Gran Canària. No es descarta, però, que també s'utilitzi en altres zones de la península.

La "tècnica Ronaldinho", el nou mètode de robatori dels carteristes

En aquesta "tècnica Ronaldinho", que rep aquest nom pels moviments que feia l'exjugador brasiler del Barça, el lladre fica la cama entre les de la víctima i la colpeja lleument amb la intenció de fer-la desequilibrar. Aleshores, el delinqüent agafa a la persona simulant que ho fa perquè no caigui, però en realitat es tracta d'un estratagema per sostreure la cartera o el telèfon mòbil de la butxaca. Després de cometre el robatori i agafar els objectes de valor, el lladre marxa tranquil·lament sense que la víctima se n'adoni. En la majoria de casos, les víctimes són persones grans o turistes, ja que són més vulnerables, les pot fer entrebancar més fàcilment i, en cas que l'enxampin, difícilment el podran perseguir fins a agafar-lo.

En el vídeo que la Guàrdia Civil ha compartit a les seves xarxes socials es veu com un lladre posa el mètode en pràctica amb una parella de turistes d'edat avançada en un aparcament. La dona segueix endavant sense adonar-se del que passa, mentre que l'home veu massa tard què li acaben de robar i, quan vol perseguir el lladre, ja ha fugit. Segons han informat des del cos armat, ja hi ha investigada una persona relacionada amb aquest fet i acusada de robar amb aquest mètode també a altres persones.