Les estafes estan a l'ordre del dia i els delinqüents cada vegada s'enginyen formes diferents per fer caure a les víctimes en el seu parany. Ja sigui a través d'un missatge d'SMS o de WhatsApp, d'un correu electrònic o d'una trucada per telèfon, l'objectiu sempre és aconseguir les dades personals de la víctima o que aquesta els entregui directament els seus diners amb qualsevol excusa. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra han alertat a les seves xarxes socials sobre un mètode que s'està estenent cada vegada més.

Et truquen dient que el teu fill està detingut

En aquest frau, un dels estafadors truca a la potencial víctima fent-se passar per un advocat i li explica que el seu fill ha estat detingut i traslladat a comissaria per provocar un accident de trànsit. Normalment, l'objectiu del delinqüent són persones grans que són vulnerables i tenen més facilitat per creure aquestes mentides. Un cop ja ha aconseguit la seva atenció i li ha fet creure l'engany, li diu que s'ha de pagar una fiança per poder-lo alliberar.

Per aquest motiu, li demana que li faciliti els diners per evitar que vagi a la presó. El pare o mare, preocupat pel seu fill, fa el pagament. La realitat, però, és que no hi ha hagut cap accident de trànsit, ni cap fill detingut per la policia, ni la persona que ha trucat per telèfon és un advocat. Es tracta d'una estafa i els diners han anat a parar a la butxaca del delinqüent

Des dels Mossos d'Esquadra demanen als fills de les potencials víctimes que avisin als seus pares de l'existència d'aquesta estafa perquè no caiguin al parany i s'aprofitin d'ells. S'ha de ser molt cautelosos en rebre una trucada per telèfon d'aquestes característiques i contrastar abans la informació. En aquest sentit, és recomanable trucar al fill o filla per assegurar-se que no està detingut abans de fer cap pagament. Fins i tot, es pot trucar a comissaria per preguntar si està allà detingut. En cas que no sigui així i es detecti l'intent d'estafa, convé denunciar-ho.