Detectats diferents gelats als supermercats Lidl amb fragments de metall i plàstic. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) ha informat que, a través de la Xarxa d'Alerta Alimentaria Europea (RASFF), ha tingut coneixement d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Alemanya per la presència d'elements metàl·lics i plàstics als gelats de vainilla de la marca Bon Gelati. Part d'aquests productes van arribar contaminats a Espanya des del país germànic.

Dos lots afectats del gelat de vainilla del Lidl

L'empresa fabricant ja ha efectuat l'autocontrol i ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació, per la qual cosa tant AESAN com RASFF han fet el mateix emetent sengles alertes sanitàries. A més, la companyia distribuïdora, la cadena de supermercats alemanys Lidl, ha publicat una nota informant dels fets i sol·licitant la devolució del gelat Bon Gelati Bourbon Vainilla Flavour 2500ml amb caducitats 21/09/2025 i 22/09/2025, ja que "no es pot descartar la possible presència de cossos estranys", han assegurat. "A causa del possible risc de lesions, els clients han de parar atenció i si disposen d'aquestes caducitats afectades, no consumir el producte sota cap circumstància", han alertat.

Gelat de la marca i sabor afectats a Lidl
Gelat de la marca i sabor afectats en Lidl / LIDL

Malgrat això, al mateix comunicat, la cadena de distribució alemanya assevera que cap altre producte de la marca Bon Gelati distribuït per Lidl España es troba afectat per aquesta alerta sanitària i ha demanat disculpes per part del fabricant Lidl Stiftung & Co. KG. Els números de lot, que també és important consultar abans de consumir si es té les terrines de l'esmentat producte a casa, són el L3 275 A01 i el L3 276 A01. AESAN ha comunicat aquesta informació a les autoritats competents de les comunitats autònomes perquè es retirin els productes afectats. En qualsevol cas, es recomana no consumir el gelat, ja que podria causar lesions internes de menor o major grau.