Molt de compte a l'hora de comprar salmó fumat al supermercat. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), ha alertat de la troballa del bacteri de listèria en un lot d'aquest producte que s'ha distribuït a diverses botigues de Catalunya, així com d'altres punts de l'estat espanyol, com Madrid, Castella-la-Manxa, Castella i Lleó i Múrcia. En concret, es tracta d'uns paquets de la marca Joalpesca, i les autoritats sanitàries han donat instruccions per retirar-los de la venda, i a hores d'ara no s'ha informat de cap persona intoxicada.
El lot de salmó fumat que s'ha detectat que té traces del bacteri Listeria monocytogenes és el E675C1528 3, amb codi de barres 2249134 011409 i data de caducitat el dia 14 d'agost, segons ha publicat l'Aesan. Des de l'agència han traslladat la informació a les autoritats competents de les comunitats autònomes on s'ha distribuït aquest lot, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) amb l'objectiu de retirar el producte el més aviat millor, i aturar els canals de distribució. Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin adquirit aquest producte, s'abstinguin de consumir-lo.
Alerta per unes xocolatines Milka mal etiquetades
Aquesta darrera setmana, l'Aesan també ha alertat als consumidors sobre unes xocolatines de la marca Milka que havien estat mal etiquetades, la qual cosa pot afectar a les persones amb al·lèrgies a diversos aliments o ingredients. Es tracta del lot de 250 grams MMMAX Luflés Caramel, i l'error radica en el fet que l'etiqueta no estava traduïda al castellà. Això fa que els consumidors no puguin accedir a la informació sobre els ingredients que porta, que pot ser potencialment perillós per a les persones que pateixen d'alguna al·lèrgia. Des de l'agència s'ha recomanat a totes les persones que hagin comprat aquesta xocolatina no la consumen per precaució.