Precaució al·lèrgics i intolerants si teniu aquestes xocolatines a casa. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat d'unes tauletes de xocolata que tenen un error a l'etiquetatge. Concretament són de la marca Milka i corresponen al lot de 250 grams MMMAX Luflée Caramel. Aquest producte no estava etiquetat en castellà, sinó en una altra llengua de fora de l'Estat i, per tant, no es podria accedir a la informació sobre les ingredients que porten, per la qual cosa es recomana a totes les persones que la tinguin a les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

No obstant això, AESAN ha recordat que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població que no sigui al·lèrgica o intolerant a algun dels seus components. Les xocolatines van distribuir-se i comercialitzar-se a Catalunya, però també a Andalusia, Aragó, Cantàbria, la Comunitat de Madrid i València. L'organisme, però, no descarta que puguin existir redistribucions en altres autonomies. El lot és el OOV0432741, amb data de caducitat per al 6 d'abril de 2024. L'agència ha tingut coneixement d'aquests fets a través del Sistema Coodinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), després d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de Madrid relativa a l'absència d'etiquetat en espanyol a les tauletes de xocolata.

Comunicat de Milka: al·lèrgics a la llet, la soja o l'avellana

D'altra banda, Mondelez International, grup al qual pertany la marca de xocolatines Milka, ha fet un comunicat advertint de "l'absència d'etiquetat en idioma espanyol a algunes unitats del lot". Atribueix el fet a un error en el moment d'embassar, atès que s'han utilitzat les etiquetes que corresponen als mercats d'Hongria, República Txeca, Eslovàquia, Alemanya i Àustria. Tanmateix, ha destacat que la "fórmula i el perfil d'al·lèrgens és exactament el mateix que les tauletes comercialitzades a Espanya", per la qual cosa el producte no és apte per al consum per part d'aquelles persones que tinguin al·lèrgia a la llet, la soja o l'avellana.