L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN), que depèn del Ministeri de Consum, ha emès una nova alerta sanitària per la presència d'al·lergògens no declarats en l'etiquetatge d'unes crispetes de la marca DIA.

Dades del producte afectat

Segons informa el comunicat emès per l'organisme públic a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), ja s'ha notificat l'alerta a les autoritats sanitàries responsables a Catalunya, després que els mecanismes d'autocontrol de la mateixa empresa DIA detectessin l'esmentada presència dels al·lergògens. Es tracta de proteïnes de la llet no incloses en l'etiquetatge del producte en qüestió: "Snack Maniac!: Crispetes amb sal".

Nom del producte: Snack Maniac! Crispetes amb sal

Marca comercial: DIA

Aspecte del producte: bossa de plàstic

Número de lot: 22213

Data de consum preferent: 31/01/2013

Pes d'unitat: 80 grams

Temperatura: ambient

S'ha comercialitzat en gran part d'Espanya

Segons la informació disponible aportada per l'AESAN, la distribució inicial del producte s'ha fet en gran part del territori: a Catalunya, Andalusia, Aragó, Castella - La Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i Comunitat Valenciana.

Es recomana a les persones al·lèrgiques que evitin el seu consum

S'espera que les autoritats corresponents assegurin la retirada del producte dels canals de distribució i comercialització. Encara que de moment no s'ha notificat cap cas de persona afectada, es recomana com a mesura de precaució que les persones al·lèrgiques a les proteïnes de la llet i que tinguin l'esmentat producte a les seves cases s'abstinguin de consumir-lo. El consum d'aquestes crispetes no comporta cap risc per a la resta de la població.