Un nen de només un any ha hagut de ser ingressat a l’hospital després de menjar-se uns ganchitos que no eren ben bé el que semblaven: en comptes d’uns 'Cheetos' normals, el nadó va ingerir uns d’imitació que entre els seus components incloïa THC, el principal psicoactiu de la marihuana. Els fets han tingut lloc a Alacant, i la mare del menor ha estat detinguda acusada dels delictes de lesions i abandonament temporal de menors.

Alerta a l’hospital pel nadó positiu en ‘maria’

El nen, de 17 mesos, va arribar a l’Hospital General d’Alacant en un estat de desorientació total, i amb alteracions del nivell de consciència que va alertar els sanitaris. Després de fer-li les proves pertinents, els metges es van alarmar encara més: els resultats mostraven un clar positiu en tetrahidrocannabinol, més conegut com a THC. En veure que, d’alguna manera, el nen havia ingerit marihuana, els metges van trucar a la Policia Nacional.

cheetos imitació
Els 'Cheetos' d'imitació que contenen THC.

Va ser la mare de la criatura qui el va portar fins a urgències, i els agents la van interrogar immediatament per tal d’esbrinar què havia passat perquè el seu fill donés positiu en drogues. La dona els va explicar que havia comprat uns ganchitos de la marca 'Cheetos' en una botiga del barri. No s’havia adonat, però, que la marca que figurava a la bossa era THCheetos, i que es tractava en realitat d’una bossa de comestibles de cànnabis. La mare va insistir que tot havia estat un error, fins que les investigacions de la policia van desmuntar els seus arguments.

La mare, detinguda

Després de parlar amb el propietari de l’establiment on suposadament havia adquirit la bossa de patates, i de comprovar les imatges de les càmeres de seguretat del local, la Policia Nacional va arribar a la conclusió que la dona havia mentit, i que havia adquirit les patates per internet. Finalment, la dona va confessar i va quedar detinguda, tot i que la van deixar en llibertat després de prendre-li declaració.

Per la seva part, el nen va estar ingressat durant dos dies a l’hospital, amb vòmits i pèrdua de consciència. Després de fer-li una neteja d’estómac i estabilitzar-lo, el nadó va ser donat d’alta completament recuperat.