Els lladres es disfressen d'electricistes per robar en les cases de la gent gran de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 14 de març dos homes que es feien passar per operaris de llum i de gas per poder accedir a l'interior dels pisos dels avis sense aixecar sospites i emportar-se les joies i els diners en efectiu que hi trobaven. En total, se'ls acusa d'haver comès cinc robatoris a Tiana, Vilassar de Mar i Montgat, al Maresme; en alguna ocasió, fins i tot, van arribar a cobrar pel fals servei prestat

Els dos detinguts sempre actuaven de la mateixa manera: seleccionaven prèviament les víctimes, assegurant-se que fossin persones d'edat avançada, en concret de més de 80 anys, que preferiblement visquessin soles. Un cop s'haguessin cerciorat que no hi havia ningú més a l'habitatge, picaven a la porta amb el pretext d'una avaria que s'havia de reparar de manera urgent, o d'una inspecció rutinària dels serveis de llum i de gas. Per a tal efecte, els delinqüents es vestien amb uniforme d'electricista i els ensenyaven identificacions falsificades

Un cop guanyada la confiança de les víctimes, que els deixaven entrar perquè poguessin dur a terme les presumptes revisions o reparacions, els lladres feien veure que treballaven. Amb alguna excusa, com encendre els fogons, enviaven als avis a la cuina, aconseguint quedar-se sols en alguna de les habitacions, moment que aprofitaven per a remenar els calaixos i fer-se amb tots els objectes de valor que hi poguessin trobar.

Un botí de 18.000 euros, targetes de crèdit i joies 

El modus operandi habitual dels dos homes era robar diners en efectiu i joies (com anells, arracades o collars d'or), però en una ocasió van arribar a endur-se una targeta de crèdit amb la qual van aconseguir extreure uns 400 euros d'un caixer proper. El botí més lucratiu, però, van ser els 18.000 euros en efectiu que van trobar en una de les cases. 

Les successives denúncies van posar els Mossos d'Esquadra en alerta. La policia els va acabar identificant i els van detenir a Barcelona acusats dels delictes d'usurpació d'estat civil, estafa, robatori amb violència i furt. Els dos lladres, de 43 i 44 anys, tenien múltiples antecedents per estafa i robatori, i també se'ls imputen tretze fets més d'aquestes característiques a l'Hospitalet de Llobregat.