La Policia Nacional alerta en les xarxes socials del nou mètode emprat pels lladres per marcar les cases buides i entrar-hi a robar.

Així saben els lladres si ets a casa o no

Hi ha moltes classes de delinqüents i tots hem patit o coneixem algú que ha patit un robatori o atracament. Les estratègies per entrar a robar en el moment correcte o d'atacar les víctimes més vulnerables són diverses i de vegades sorprenents.

Una de les primeres dades que necessiten els lladres per entrar a robar a una casa és saber si hi ha algú dins. Vigilar la porta o tocar cada dia al timbre són mètodes de tota la vida i no gaire refinats. Però amb el temps les estratègies han anat avançant i aquesta última és bastant més difícil de localitzar.

Robar en segones residències o quan els habitants es troben de vacances és un blanc fàcil i és per això que es converteix en vital detectar qui hi viu i quan marxa. Una de les tècniques més conegudes fins ara era marcar les vores de les portes amb cintes de plàstic transparent. Un dels delinqüents marca si hi ha via lliure o no i llavors es comet el robatori. 

El "fil invisible" per entrar a robar

Ara la Policia Nacional ha tornat a alertar d'un innovador mètode que ha evolucionat després d'aquestes cintes. Es tracta de fils gairebé invisibles fets amb silicona o pega. La intenció és la mateixa: saber si som o no a casa i si el robatori estarà fàcil o no.

El nou mètode fet servir pels lladres és més difícil de detectar i pretén saber si hi ha algú a casa abans de cometre el robatori / Policía Nacional

A diferència dels anomenats testimonis de plàstic -les cintes-, els "fils invisibles" són difícils de detectar a primera vista per propietaris i veïns i és per això que els cossos policials recomanen anar amb compte amb aquest tipus de mètodes de vigilància.

Si aquest fil es trenca, els delinqüents ja saben que hi ha persones vivint a la casa, però si el fil està intacte, voldria dir que no hi ha ningú a l'immoble i que és viable entrar-hi a robar.