El Port de Barcelona ha activat una alerta per una fuita de gas produïda al Moll de Barcelona, prop del World Trade Center. La causa ha estat el trencament d’una canonada per unes obres de la zona. La vàlvula s’ha pogut tancar en pocs minuts i ara per ara no hi ha cap persona afectada.

Aquest diumenge al matí el Port de Barcelona ha hagut d'activar l'alerta del seu Pla d'Autoprotecció pel trencament d'una canonada que ha provocat una fuita de gas de la distribuïdora Nedgy. Segons fonts municipals la situació està sota control, però continuen els treballs de revisió per a determinar l'abast real de les conseqüències així com l'afectació concreta que ha tingut el succeït.

Protecció Civil ha comunicat al seu compte de Twitter que cap dels treballadors de l'obra ni els veïns de la zona han resultat ferits, però han activat la prealerta del PROCICAT per Gas Natural.

Fuita a la Plaça Sant Jaume  

El passat 26 d'octubre es va trencar una canonada durant unes obres al carrer de la Llibreria, provocant una fuita de gas que va afectar la plaça de l'Ajuntament de Barcelona. Els bombers es van desplaçar al lloc de l'accident per controlar la zona i van dur a terme actuacions preventives en col·laboració amb els tècnics de la companyia Naturgy que van aturar la fuita.

Afortunadament, la fuita en qüestió es va produir en una canonada de baixa pressió, per la qual cosa el risc cap als veïns i vianants era mínim. Així i tot, els bombers van alertar els comerços de la zona perquè tanquessin les portes dels locals i evitar una possible filtració de gas a l’interior dels establiments. La situació es va resoldre sense cap persona afectada.