Alerta pel consum d'una nova droga: es tracta del cloretil, un medicament que provoca efectes anestèsics i que s'ha fet molt famós entre els més joves.

Alerta per una nova droga a Canals

L'alarma per aquesta nova droga ha començat a Canals, un poble del País Valencià on s'ha fet molt popular. El cloretil és un medicament que es ven en esprai  a les farmàcies i que serveis per alleujar el dolor en operacions petites o com a medicament per persones que practiquen esport.

El cloretil fa una sensació d'anestèsia local 

El cloretil fa una sensació d'anestèsia local a la part del cos on s'aplica i els més joves l'estan començant a fer servir com a droga i és molt perillós. El jovent, per drogar-se, agafa aquest medicament i tira l'aerosol en una peça de roba i, posteriorment, l'inhalen.

cloretilo

El cloretil és una droga que s'ha fet molt popular entre els menors del País Valencià i que és molt perillosa 

Els efectes secundaris del cloretil, una perillosa droga

Al cap de pocs segons, comencen a sentir una sensació eufòrica i fins i tot a tenir una actitud violenta. Entre els seus efectes secundaris hi ha arrítmies, depressió, asfixia, convulsió i, en el pitjor dels casos, la mort, diu El Cierre Digital.

Tot i que ara s'ha tornat a posar de moda, ja fa més de 21 anys que està al mercat, però no era tan popular, ja que cal una recepta per poder-la comprar a la farmàcia (les autoritats es van adonar que sense recepta, eren moltes les persones que el compraven per drogar-se, lluny de finalitats mèdiques).

Actualment, es pot comprar fàcilment via online, fet que preocupa enormement, ja que és molt perillosa. De fet, just fa un any, una menor de Montroi, un petit poble a prop de València, va entrar en coma per ingerir cloretil, explica El Cierre Digital.

"Una unitat pot costar uns sis euros. Com que hi ha tant consum, es pot arribar a vendre fins a 20 euros la unitat"

De fet, segons explica la Policia Local de Canals, el poble on s'ha popularitzat aquesta droga, hi ha una economia submergida en el municipi pel que fa a la venda d'aquesta droga. "És una de les línies que investiguen. Una unitat pot costar uns sis euros. Com que hi ha tant consum, es pot arribar a vendre fins a 20 euros la unitat", expliquen els agents.

Per combatre aquesta situació, els policies han alertat als farmacèutics perquè estiguin alerta i els agents han acordat que alertaran als pares dels menors si els registren i troben una capsa d'aquesta droga. "És l'única cosa que podem fer, almenys, que sàpiguen què està passant", conclouen a El Cierre Digital.