Existeixen tantes multes i tantes infraccions a l'hora de conduir que la gran majoria de conductors no les coneixen totes. A les normes més bàsiques que s'aprenen en treure's el carnet com haver de portar el cinturó posat o els llums encesos de nit, se sumen alguns més desconeguts o que generen més dubtes com el fet que està prohibit esquitxar quan es passa per damunt d'un bassal d'aigua un dia de pluja.

D'altra banda, el conductor d'un vehicle també pot ser multat encara que no estigui circulant i el cotxe estigui estacionat. Normalment, és per aparcar en un lloc inadequat o per no complir el temps del parquímetre, però també pot ser per la forma en què està aparcat i com està col·locat. Una d'aquestes multes més desconegudes per als conductors és la que es pot posar per no guardar la suficient distància amb els altres vehicles i deixar-los molt a prop.

Aparcar molt a prop d'altres cotxes pot suposar una multa

Segons l'article 91.1 del Reglament de Circulació, "l'estacionament s'ha d'efectuar de tal manera que no obstaculitzi la circulació ni suposi un perill per a la resta d'usuaris de la via". Això vol dir que, en el cas d'aparcar en bateria, cal aparcar amb l'espai suficient als costats perquè els altres cotxes puguin obrir les portes sense cap dificultat per poder-hi entrat. En el cas d'aparcar en línia, el marge s'ha de deixar per davant i per darrere per facilitar que els altres vehicles puguin sortir i que tampoc sigui necessària una gran maniobra i no hagin de perdre temps en poder-ho fer.

Incomplir aquesta normativa pot arribar a suposar una multa de 200 euros. Però aquestes sancions no només són en el cas de no guardar el marge adequat a l'hora d'aparcar el cotxe. També en el cas d'estacionar-lo en doble fila, en un carril bus o per a taxis, en un lloc on estigui senyalitzat o en el cas d'aparcar al costat equivocat en el cas dels carrers on només s'aparca en una banda.