Alerta aquest matí a l'aeroport de Perpinyà. La policia ha tancat tot el recinte després d'haver interceptat una maleta que podria contenir una gran quantitat d'explosius, i han detingut un home d'origen italià aquest dimarts al matí. Per motius de seguretat, més de 200 persones han estat desallotjades després que els treballadors de l'aeroport Perpinyà-Rivesaltes Méditerranée detectessin un equipatge amb contingut sospitós. Els fets han passat poc després de dos quarts d'onze del matí, i el propietari de la maleta ha estat arrestat i posat a disposició judicial. 

Era passatger d'un vol amb destí el Marroc 

Segons ha avançat L'Indépendant, la maleta pertany a un home italià que havia embarcat en un vol de la companyia Ryanair amb destinació al Marroc, en concret a la ciutat d'Agadir, al sud-oest del país. Immediatament després que sonés el detector, posant en alerta els treballadors i guàrdies de seguretat de l'aeroport, es van tancar tots els accessos per carretera, amb un perímetre de seguretat establert per les dotacions dels Bombers que van acudir al punt de l'incident. 

Els més de 200 passatgers que es trobaven aquest matí a l'aeroport de Perpinyà, a cinc quilòmetres al nord de la ciutat, juntament amb el personal, van ser evacuats per precaució mentre la policia feia les gestions necessàries per localitzar i identificar el propietari de la maleta sospitosa. Poc després de l'alerta el van trobar a bor d'un dels avions que es disposaven a enlairar, però que van ser bloquejats a les pistes en tenir coneixement de l'amenaça de bomba. 

A hores d'ara, els accessos a l'aeroport continuen tancats fins a nou avís per garantir la seguretat de tots els viatgers, mentre la policia investiga aquest succés que ha generat molta alarma i inquietud entre els passatgers.