Els propietaris de gossos del districte de Sant Andreu de Barcelona viuen preocupats perquè la seva mascota pugui morir fruit de la bretolada d'alguna persona. En les últimes setmanes s'ha notat la presència de croquetes amb agulles i galetes amb claus al mig dels carrers perquè els animals se'ls mengin i acabin fent-se mal. Afortunadament, en la majoria de casos els amos s'han adonat abans que els gossos s'ho fiquessin a la boca, però hi ha hagut alguna ocasió en què els animals s'ho han empassat, tot i que no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal.

Les denúncies per aquestes troballes són escasses. Segons explica El Periódico, els Mossos d'Esquadra no n'han rebut cap, mentre la Guàrdia Urbana i el Síndic de Greuges només n'han rebut una. Això es deu bàsicament al fet que molts veïns desisteixen de denunciar perquè difícilment se sap qui ha posat aquestes trampes. El boca a boca entre els veïns, però, ha animat a la gent que s'ha trobat aquestes galetes i aquestes croquetes amb claus i agulles a mobilitzar-se. Ja s'ha fet un grup de Telegram amb més de 300 participants i s'ha convocat una primera trobada presencial a l'Ateneu l'Armonia per planificar quins actes es duen a terme per denunciar els fets.

Diversos gossos morts per enverinament al districte de Sant Andreu

A més de la presència de croquetes amb agulles i galetes amb claus, també denuncien la presència de boles de carn que suposadament estarien enverinades. La plataforma ciutadana Espai Gos, ha denunciat que des d'inicis de 2023 ja han mort quatre gossos enverinats al districte de Sant Andreu per menjar aquestes substàncies que es troben pel carrer. Tots ells van començar amb vòmits i diarrees fins a perdre la vida. Tot i això, és difícil assegurar plenament que fossin enverinats per algú, ja que les proves per confirmar-ho són cares i no tots els propietaris estan disposats a pagar-les. Es desconeix si la persona que ha deixat les trampes amb claus i agulles i el presumpte enverinador és la mateixa persona.