Els 25 gats que viuen a la colònia de Llançà (Alt Empordà) han sobreviscut de miracle a un intent d’enverinament que va tenir lloc la nit del passat 1 de març. La persona, o persones, que han atemptat contra la vida dels animals van ruixar tot el refugi amb gasolina, amb l’esperança que els felins s’intoxiquessin amb el producte. L’associació Gats de Llançà ha denunciat els fets, i asseguren que aquesta actuació “no quedarà impune”.

Els membres de l’associació es van fer càrrec de la colònia ara fa cinc mesos. L’agrupació té cura dels gats que viuen pels carrers de la localitat, i van trobar aquest refugi a l’octubre. En aquell moment hi havia una trentena de felins sense esterilitzar, que campaven a pler per la zona de l’estació de trens del municipi. L’associació va intervenir amb l’ajuda dels alumnes de l’institut de Llançà, proporcionant als animals menjar, casetes i atenció veterinària.

Tot ruixat de benzina

El passat 2 de març al matí, quan alguns dels membres de l'associació van apropar-se per donar un cop d'ull a la colònia, es van trobar amb tot ple de gasolina. "Estem molt decebudes; han fet malbé tot el mobiliari i han atemptat contra la vida dels gats", han denunciat pel seu compte de Twitter. I és que els delinqüents havien cobert tot de gasolina, des de les casetes fins al pinso dels felins, així com els bidons d'aigua d'on beuen.

575a06a6 6a61 4e3c afb3 edbdd5d4882b (1)
Tot el mobiliari de la colònia ha quedat destrossat per la gasolina | ACN. 

L’associació Gats de Llançà ha presentat denúncia davant els Mossos d’Esquadra perquè investiguin els fets, i demanen la col·laboració dels veïns del poble per poder trobar els responsables d’aquest intent d’enverinament, perquè puguin ser detinguts al més aviat possible.

"Estem aquí no només per protegir la vida dels animals sense casa, sinó també per evitar la proliferació de més gats de carrer", asseguren des de l'associació. Durant els cinc mesos que s'han encarregat d'aquesta colònia, l'entitat els ha donat menjar dos cops al dia, i s'han fet càrrec d'esterilitzar-los per evitar un descontrol d'animals sense llar. "El control a través de l'esterilització és l'únic mètode ètic per reduir-ne la població", conclouen. Les seves tasques també inclouen mantenir la zona tan neta com sigui possible per evitar que puguin desenvolupar malalties.