La cadena de supermercats Aldi s’ha vist obligada a retirar un dels seus productes alimentaris del mercat després de detectar la possible presència de petits fragments de cautxú negre al seu interior, segons ha informat la Federació d’Associacions de Consumidors i Usuaris d’Andalusia (FACUA). Concretament, es tracta del 'Pisto Fritada' de la marca El Cultivador, que es ven en pots de 550 grams. Tenen l’etiqueta verda amb lletres blanques i la tapa de color negre.

Imatge del 'Pisto Fritada' amb presència de cautxú negre / Foto: Aldi
Imatge del 'Pisto Fritada' amb presència de cautxú negre / Foto: Aldi

En un comunicat, Aldi ha notificat la retirada del producte del mercat i ha demanat a tots aquells clients que l’hagin pogut comprar i el tinguin a les seves cases que el retornin al seu establiment més proper com més aviat millor. Allà, se’ls tornarà els diners que es van gastar en l’aliment. També poden contactar amb la cadena de supermercats al telèfon 900 902 466 o a l'adreça de correu electrònic contigo@aldi.es.

Des de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) no s’ha fet cap comunicat sobre aquesta alerta alimentària. De la mateixa manera, es desconeix si alguna persona ha consumit el producte afectat i li ha generat algun problema de salut. El perjudici d’aquests trossos de cautxú estan més relacionades amb possibles ofegaments, que amb una malaltia provocada per bacteris o patògens.

Retiren del mercat una carn de cap de porc venuda a Espanya per listèria

La setmana passada, des d’AESAN van alertar de la retirada del mercat d’un dels lots de carn de cap de porc cuita de la marca Frial per la presència de listèria. Concretament, es tracta del lot 2238402 amb data de caducitat el 14 de desembre de 2022. El producte havia estat venut majoritàriament en establiments del País Basc. Com a mesura de precaució, es recomana a totes aquelles persones que l’hagin pogut adquirir que no el consumeixin i el retornin al supermercat.