Caos al cor de Londres. El Museu Britànic s'ha vist obligat a tancar completament aquest dimarts després que un home n'apunyalés un altre a les portes de l'edifici. L'agressor, segons han informat la Policia Metropolitana de Londres, ha estat detingut per la policia poc després a la cruïlla entre el carrer Russell i el del museu. "Un home ha estat arrestat sota sospita d'haver provocat greus danys corporals després d'un incident aïllat", han apuntat en un comunicat. Els fets han tingut lloc poc abans de les deu del matí, hora local, i poc després han enxampat el presumpte atacant.

La policia patrulla al Museu Britànic de Londres després que un home fos detingut com a sospitós de causar danys corporals greus després que un home fos apunyalat a prop del museu / Jordan Pettitt - PA Wire - dpa
La policia patrulla al Museu Britànic de Londres després que un home fos detingut com a sospitós d'apunyalar una persona a prop del museu / Jordan Pettitt - PA Wire - dpa

El Museu Britànic tanca i reforça els registres als visitants

Per tot això, el famós museu del centre de Londres, amb peces úniques —moltes d'elles fruit de l'espoli durant el colonialisme del Regne Unit—, ha hagut de ser tancat com a mesura de precaució. "L'equip de seguretat del museu va prestar suport fins que van arribar els serveis d'emergència. Els visitants van ser evacuats del museu com a mesura de precaució i desitgen a la víctima una plena i ràpida recuperació", ha informat el Museu Britànic en un comunicat. La persona apunyalada va ser atesa pels facultatius sanitaris al lloc dels fets i, posteriorment, la van traslladar a un hospital proper amb ferides d'arma blanca.

Unes hores més tard, després del caos provocat per l'agressió a ganivetades al centre de la capital britànica, el Museu Britànic de Londres ha tornat a reobrir les portes. Això, però, no s'ha produït fins que el dispositiu policial desplegat a la zona ha considerat que la seguretat havia estat restablerta. Per aquest incident, segons un comunicat de la mateixa institució museística, s'han reforçat algunes mesures de seguretat, entre les quals hi ha la "intensificació dels registres" als visitants. En aquests moments, encara no han transcendit les motivacions de l'atac ni les causes que l'haurien provocat.