Preocupació a Badalona i a la resta del país pel fenomen d’agressions sexuals protagonitzades per menors d’edat a la zona i l’entorn del barri de Sant Roc de Badalona. La darrera, la que es va registrar aquest dissabte, i on un grup de nois van agredir sexualment una noia de 13 en un descampat, podria acabar impune, si més no, per a la majoria dels joves que, presumptament, hi van participar. 

Els Mossos d’Esquadra tenen identificats la meitat dels joves que van participar en l’agressió sexual en un descampat a tocar del Port de Badalona, però la majoria d’ells no ha complert els 14 anys, un fet que els converteix en inimputables per la justícia, és a dir, que no podran ni ser detinguts ni tampoc, després, imputats. No es podrà investigar ni provar, en un judici, la seva participació en aquesta fastigosa agressió sexual, ja que la llei evita que els menors d’edat, els que tenen menys de 14 anys, siguin, davant de la justícia, responsables dels seus actes. 

Entre el grup de joves que van rodejar i agredir sexualment la menor d’edat aquest dissabte a la tarda, segons les primeres diligències fetes pels agents dels Mossos d’Esquadra i la versió que va aportar la menor, quan va ser rescatada per agents de la policia catalana i també sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques, hi pot haver segur menors de més de 14 anys, que aquests sí que poden ser imputats, i fins i tot un jove de 18 anys, és a dir, major d’edat, i que sí que s’enfrontarà a possibles condemnes més severes per la seva edat. 

Objectiu: seguir identificant els menors

L’objectiu dels Mossos d’Esquadra és seguir, de manera coordinada entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Badalona, que tenen un coneixement més clar de la zona, i també l’Àrea Central d’Agressions Sexuals de la Divisió d’Investigació Criminal, per reconstruir els fets i poder localitzar tots els actors d’aquesta nova agressió sexual a la zona del barri de Sant Roc de Badalona. 

La policia està convençuda que tots els joves que busquen són de nacionalitat espanyola, alguns familiars entre ells, i veïns d’aquesta zona de la ciutat del Barcelonès. Ara per ara no consta que cap dels identificats fins al moment estiguin també relacionat amb les altres quatre agressions sexuals que s’han registrat a Badalona els darrers mesos i que es van produir, també amb víctimes menors i agressors molt joves, als banys públics del centre comercial Màgic.