Els bombers han rescatat dues persones de l'interior de l'edifici en flames al barri de Campanar (València), entre els aplaudiments de les persones que es trobaven a la zona. La maniobra s'ha fet amb dues grues: una que controlava el foc a les plantes inferiors i una altra que s'ha apropat per poder treure els afectats. Així ha estat el rescat de dos veïns atrapats a un balcó en l'incendi de València:

🔴 Incendi a València, DIRECTE | Última hora dels ferits i morts a l'edifici de Campanar
 

 

Durant tota la tarda, efectius de bombers han estat refrescant la zona en la qual estaven atrapades aquestes persones amb raigs d'aigua per rebaixar la temperatura i impedir que se'ls apropés el foc, que just es trobava en el pis de sobre i ha arribat a rodejar-los. Mentre les dues grues els rescataven, una tercera s'ha incorporat a les tasques d'extinció del foc. 

Un bomber salta sobre un matalàs

Es tractava d'un home i una dona que esperaven ser rescatats des del balcó mentre avançaven les flames i el fum al seu voltant. Els bombers han aconseguit el rescat des d'una cistella elevada, després de refredar la zona amb mànegues mentre es cremaven els pisos adjacents. Les dues persones han esperat al balcó durant aquestes tasques seguint les indicacions dels efectius d'extinció de l'incendi, que finalment han aconseguit el rescat. Després de ser rescatats han pogut ser atesos ja al carrer per mitjans sanitaris, sense presentar lesions aparentment greus.

L'incendi també ens ha deixat la imatge d'un bomber saltant sobre un matalàs inflable després de veure's atrapat per les flames. Fins a les 22.00 h, el servei d'emergències ha xifrat en 14 les persones ferides: 9 homes d'entre 25 i 57 anys, 4 dones d'entre 27 i 81 anys, i un menor. A excepció de dues dones que han sigut donades d'alta in situ, la resta han estat traslladades a diferents centres hospitalaris de la capital. El subdirector d'emergències, Jorge Suárez, ha indicat que sis dels ferits són bombers.