Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 64 anys que es feia passar per l'operari d'una companyia elèctrica per poder accedir a domicilis del districte de Sant Martí de Barcelona per desvalisar-los. El presumpte lladre sempre escollia víctimes d'avançada edat per considerar-los més fàcils d'enganyar i de sotmetre si no li deixaven entrar al pis. La policia catalana va començar a investigar després de rebre diverses denúncies sobre fets molt similars, i van poder arrestar el sospitós el passat 11 d'abril just quan sortia de l'edifici on acabava de cometre un altre robatori. 

Entrava als domicilis fins i tot quan els inquilins li deien que no podia passar

L'home detingut aguaitava al voltant dels edificis on pretenia entrar a robar fins que veia alguna persona gran entrar-hi i els seguia. Si li preguntaven qui era i què feia, els explicava que era l'operari de la llum que venia a fer unes reparacions o comprovacions als comptadors. Si passava molt de temps i no passava ningú, trucava directament als timbres fins que algun veí li donava accés a la finca i pujava fins al domicili de les víctimes. 

Alguns dels avis no es fiaven d'aquesta persona, i no li deixaven entrar. L'home insistia i insistia, i arribava a accedir en contra de la voluntat dels inquilins. Un cop dins, els demanava que obrissin les llums d'alguna habitació per fer comprovacions, moment que aprofitava per sostreure objectes de valor i diners en efectiu per esfumar-se sense avisar. Totes les víctimes van donar la mateixa descripció de l'home, i amb això els agents van muntar un dispositiu per la zona on van detectar que actuava per tractar d'enxampar-lo. 

Detingut quan intentava escapar després d'un dels robatoris 

La seva feina es va veure recompensada el dijous de la setmana passada. Poc abans de les nou del matí van localitzar aquesta persona i el van seguir per veure on anava. Una hora més tard, van ser testimonis de com entrava en un edifici del carrer Rogent d'on va sortir al cap de pocs minuts.  Una part dels agents va localitzar la veïna que havia estat víctima, segons sospitaven, del lladre, mentre la resta el detenien al carrer. La senyora que vivia en aquell pis va assegurar que l'home, que havia dit que era un operari de la companyia elèctrica, li havia sostret el mòbil i diners en efectiu

Amb tot, els Mossos van poder relacionar l'home amb la resta de denúncies i el van detenir per tres delictes de furt i dos de violació de domicili. L'arrestat, amb nombrosos antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial el 13 d'abril.