Els Mossos d’Esquadra estan enllestint l’atestat de l’accident que ahir a la tarda va deixar tres víctimes mortals i una desena de ferits, un d’ells, en estat crític, a l’AP-7, a l’altura del terme municipal de Barberà del Vallès. Després d’analitzar l’accident, els agents de trànsit de la policia catalana van detenir el conductor del camió que va provocar l’accident múltiple. L’home, de 58 anys de nacionalitat espanyola, ha donat negatiu en les proves d’alcohol i drogues, segons les primeres informacions policials, i s’espera que passi a disposició judicial aquest matí, quan els Mossos enllesteixin les diligències. L’home està acusat d’un triple delicte d’homicidi per imprudència greu i ha passat la nit a la comissaria dels Mossos, a l’espera que sigui entregat al jutge de guàrdia a final d’aquest matí. Serà el magistrat instructor qui, després d’escoltar la versió del detingut i dels investigadors de trànsit dels Mossos, qui decidirà si queda en llibertat o ha d’ingressar a presó. 

Els Mossos creuen que el conductor es va despistar

Les investigacions de l’accident, que està fent l’Àrea Regional de Trànsit de Metro Nord dels Mossos, apunten en la possibilitat que el conductor del camió va ser el causant de l’accident després d’una distracció, que va deixar-los sense capacitat de frenar davant del cotxe del davant, col·lidint per la part de darrere, i provocant un accident múltiple, amb diversos cotxes implicats. En el sinistre van morir tres persones -d'uns 60 anys, veïns de Cerdanyola i Barcelona-, el conductor del cotxe en flames i també els dos viatgers posteriors d’un altre cotxe, que van rebre un impacte per la part de darrere.

 

L’accident va deixar deu persones més ferides de diversa consideració: una en estat crític, traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell; una en estat greu, a la Mutua de Terrassa; sis menys greus, al Parc Taulí, a l’hospital de Terrassa i a la Mútua de Terrassa; un lleu al CUAP Sant Fèlix de Sabadell; i una persona alta in situ. Fins a tretze ambulàncies del SEM i l’helicòpter medicalitzat es van desplaçar fins al lloc de l’accident.

Pel que fa a l’afectació viària, l’AP-7 es va haver de tallar en sentit Tarragona durant gairebé una hora. Posteriorment, es va obrir primer un i després dos carrils a la circulació. Es van registrar un màxim de 13 quilòmetres de cues, en sentit sud i 7 en sentit nord. També es va veure afectada de retruc la C-17 a Parets del Vallès, amb quatre quilòmetres més d’aturades fins a enllaçar amb l’AP-7.

Durant la nit es va poder anar recuperant la normalitat després d’aquest brutal accident de trànsit que ha deixat tres víctimes mortals, per, segons sembla de les primeres informacions policials, una distracció.