Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns un jove de 26 anys per ser el presumpte autor de cinc agressions sexuals, dues de les quals amb penetració vaginal. Quatre es van produir a l’Hospitalet de Llobregat mentre que la cinquena es va denunciar al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. L'individu ja és a presó.

Agressions sexuals a Hospitalet i Sants

Totes les agressions mencionades van ocórrer entre el 5 de juliol i el 13 de setembre. Segons els Mossos el presumpte agressor seguia sempre el mateix mètode: escollia noies joves, les perseguia de nit fins a casa, sobretot als cap de setmana, i aleshores accedia al portal abans que es tanqués la porta. Un cop allà les atacavales escanyava violentament i les amenaçava verbalment a fi de cometre l’agressió sexual.

Segons les fonts policials en dues de les agressions va haver-hi penetració. La resistència d’alguna de les víctimes va fer que el detingut no aconseguís consumar la violació en els altres casos. 

Esposas / Cedida

Manilles recurs / Arxiu

Els investigadors van sospitar que l'autor residia per la zona on es van produir els atacs, observant la proximitat entre les cinc agressions. Una operació bancària fraudulenta va posar el focus en un home de 26 anys i nacionalitat peruana que, posteriorment, va ser identificat plenament i els investigadors van obtenir els indicis suficients per poder atribuir-li els cinc fets.​

El dia 13 de setembre -dilluns- els agents van localitzar l’investigat a l’Hospitalet de Llobregat en un dels domicilis on es considerava que podia tenir la seva residència, en una zona molt propera al lloc on s’havien produït les agresions. 

Malgrat que els investigadors l'acusen de cinc agressions, no es descarta que l'arrestat, sense antecedents, hagi perpetrat altres fets similars. Per això la investigació continua oberta. 

El detingut ha passat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, que en va decretar l’ingrés a la presó.

La investigació la va assumir la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) des de la primera agressió coneguda, atenent a l’extrema gravetat de les accions delictives. La UCAS és una unitat formada per una trentena d’efectius integrada dins la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos, especialitzada en la investigació dels delictes de naturalesa sexual i en l’estudi del fenomen arreu de Catalunya. Tot just el 14 de setembre va fer un any de la seva creació. 

Detingut en la seva fugida la parella de la dona assassinada a la Corunya

La Policia Nacional ha detingut a última hora d'aquest dijous a Madrid la parella de la dona trobada morta al seu domicili a la Corunya, per presumptament ser l'autor de l'assassinat.

Asesinato machista en A Coruña / EFE

Assassinat masclista a la Corunya / Efe

El cos de la dona, de 52 anys, va ser trobat pel seu fill quan aquest va tornar de la feina. La víctima presentava ferides d'arma blanca.