Nova agressió sexual a Catalunya: un grup d'homes agredeixen sexualment una noia al barri de Cerdanyola de Mataró, al Maresme. Els Mossos d'Esquadra busquen ara als autors, que van actuar conjuntament i que encara no han pogut ser detinguts.

Agressió sexual en grup a Mataró

L'agressió sexual va tenir lloc aquest dimecres al matí al barri de Cerdanyola de Mataró, a prop de la Torre de Can Palauet i pels voltants de l'avinguda Josep Tarradellas.

Eren més o menys les sis del matí i la víctima havia sortit a passejar amb el seu gos a tocar de casa seva. Segons el seu relat dels fets, un grup de quatre homes la va acorralar en un portal, on van agredir-la sexualment de forma conjunta.

Torre Can Palauet / Wikimedia Commons

Torre Can Palauet / Wikimedia Commons

Els Mossos d'Esquadra confirmen que investiguen diversos homes en relació amb l'agressió, tal com consta en la denúncia, tot i que encara sense precisar el seu grau de participació. Segons fonts veïnals citades pel mitjà Mataró Audiovisual, els presumptes agressors són un grup de quatre persones, xifra que la policia no confirma.

Acorralada en un portal quan treia el gos

Els mateixos veïns van acudir als seus crits durant l'agressió per ajudar-la i avisar les autoritats i serveis d'emergències.

Després de la denúncia, que la noia va interposar el mateix dimecres al matí, els Mossos d’Esquadra van activar el protocol de contacte, seguiment i atenció a la víctima. A hores d’ara la investigació segueix oberta per identificar-ne els autors.

Mossos d'Esquadra / Twitter @mossos

Mossos d'Esquadra / Twitter @mossos

Arran dels fets, tots els grups municipals de l'ajuntament han consensuat un manifest conjunt de condemna i rebuig a la presumpta agressió.

El consistori ha posat a disposició de la víctima "tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació", i ha manifestat la seva voluntat de "continuar treballant per aconseguir una ciutat lliure d'agressions i conductes sexistes".

Els Mossos d'Esquadra busquen els autors

Asseguren a través d'aquest comunicat que "La nostra ciutat no tolera cap mena d'agressió sexual, sexista o LGTB-fòbica i treballa per tal d'erradicar-les".

En aquest sentit, ha recordat que les agressions sexuals "són una violació dels drets humans fonamentals" i, alhora, "un delicte i un greu problema social i polític". Subratllen a més al document que "La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania".

Fa només una setmana, un altre atac sexual va tenir com a víctima una noia menor d'edat, de 17 anys, al Parc de Catalunya de Sabadell, en plenes festes majors de la cocapital vallesana.

Agressió sexual a una menor a Sabadell

Segons va avançar el Diari de Sabadell, després dels actes oficials de les festes i ja de matinada, quan diversos grups de joves es van reunir al Parc de Catalunya per continuar la festa, dues noies van ser assetjades per un home.

Parc de Catalunya de Sabadell  / Josep Renalias

Parc de Catalunya de Sabadell  / Josep Renalias

Una d'elles, de 17 anys, va ser finalment violada per aquest home en presència de la seva amiga, que no va patir cap agressió, segons van apuntar fonts dels Mossos a la mateixa font. La investigació segueix oberta i de moment no hi ha detinguts.