Un aspirant a agent dels Mossos d'Esquadra ha estat detingut per una agressió sexual. Aquest dilluns a la tarda un estudiant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), ha estat arrestat pel suposat atac de caràcter sexual a una companya del curs que prepara l'accés al cos de la policia catalana. Els dos estaven realitzant el Curs Bàsic a l'Escola de Policia del citat centre de la població barcelonina, ell per ser mosso i ella per ser policia local. 

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'aspirant al mateix cos policial acusat de cometre una agressió sexual contra una companya del curs preparatori per a diversos cossos policials -bàsicament local i català. D'altra banda, després de l'arrest aquest dilluns a primera hora de la tarda, la Direcció General de Policia ha signat un expedient disciplinari, pel qual se'l suspèn de manera cautelar i no podrà reincorporar-se al curs bàsic per ser intentar ser agent. 

Un altre aspirant expulsat fa uns mesos

No és la primera vegada que un aspirant a agent dels Mossos d'Esquadra o algun cos de policia local és expulsat o detingut acusat de cometre una agressió sexual als companys i companyes. De fet, al maig del 2023, fa menys d'un any, van expulsar un aspirant de l'escola de policia de la Guàrdia Urbana de Barcelona per suposats tocaments a tres alumnes. Per aquests fets, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya va decidir apartar-lo temporalment i de manera provisional del curs, i va informar l'ajuntament de la capital catalana perquè rebaixés el pagament de la prestació corresponent a aquesta formació.

En aquest cas, l'assetjament s'hauria produït durant les classes de defensa personal que els futurs policies duen a terme al centre. Respecte al conegut aquest dilluns, no s'ha precisat l'indret on s'hauria perpetrat l'agressió sexual de la qual l'aspirant a agent dels Mossos d'Esquadra està acusat i per la qual ha estat detingut.