Un agent del Cos Nacional de Policia adscrit a la Comissaria d'Elx ha agredit aquest cap de setmana un jove mentre s'estava procedint amb la seva detenció. Una veïna de la localitat va gravar l'incident, i el vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials on els usuaris denuncien l'actuació del policia.

 

Puntades de peu al cap

L’agressió va tenir lloc al carrer Pedro Moreno Sastre d’Elx (Alacant). El detingut és un jove que segons les autoritats locals és considerat com a perillós. Anava acompanyat d’un altre noi, també detingut, i presumptament havia ruixat els agents amb gas pebre per evitar ser arrestat. No va tenir èxit, però, atès que els agents el van poder reduir, juntament amb el seu company, i el van empènyer a terra.

En aquell moment, mentre un policia l’immobilitzava, un altre agent li va començar a donar puntades de peu al cap de manera molt violenta. En un determinat moment es pot veure al vídeo com el policia fa un gest com per anar a agafar la seva arma. La veïna que estava fent el vídeo va començar a cridar a l’agent que es “relaxés”. En adonar-se que estava sent gravat, el policia va deixar la pistola i va intentar tapar-se la cara perquè no se li reconegués.

Un tercer policia va portar el segon detingut i el va forçar a seure a terra mentre s’apropa a veure el que havia passat. El jove agredit estava sagnant per la ferida oberta que li havia provocat el policia, i unes veïnes preocupades van trucar a emergències. L’ambulància no va arribar a temps, ja que els policies van portar als dos detinguts a comissaria.

Indignació a les xarxes

El vídeo de l'agressió ha estat difós per Instagram, en concret a través del compte del germà del jove agredit, qui denuncia que l'han acusat d'alguna cosa "que no ha fet, i tenim proves i testimonis". Sota la publicació detalla el tracte que va rebre el seu germà per part dels agents, dient que "li van muntar al cotxe inconscient i dessagnant-se". Demana als seus seguidors que no dubtin a compartir les imatges i assegura que els policies "no han actuat com haurien d'haver-ho fet per ràbia".

Malgrat les imatges impactants, el jove no va patir lesions greus i la fiscalia ha ordenat el seu ingrés a presó. Se l'acusa de dos delictes, un de maltractaments i un altre de robatori. Pel que fa al policia que el va agredir, des de la Comissaria d'Elx li han obert un expedient informatiu després de veure les imatges.